Anija Vald

Harjumaa

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Harjumaa

Saada e-mail

Anija Vald / Tutvustus

Anija vald asub Harjumaa kagupiiril, naabriteks Kose, Raasiku, Jõelähtme ja Kuusalu vald Harjumaal ning Albu vald Järvamaal ja Tapa vald Lääne-Virumaal. Pindala 520,94 km2, elanikke 01.01.2010 seisuga 6127.
Valda läbib Tallinn-Tapa raudtee ning kaks põhimaanteed: Kose-Jägala ja Peningi- Jäneda.
Meil on 31 küla: Aavere, Alavere, Anija, Arava, Härmakosu, Kaunissaare, Kehra, Kihmla, Kuusemäe, Lehtmetsa, Lilli, Linnakse, Looküla, Lükati, Mustjõe, Paasiku, Parila, Partsaare, Pikva, Pillapalu, Rasivere, Raudoja, Rooküla, Salumetsa, Salumäe, Soodla, Uuearu, Vetla, Vikipalu, Voose ja Ülejõe ning vallasisene Kehra linn.
Suurem osa valla maadest on metsad, sood ja rabad.
Valla kirdeosas on Põhja-Kõrvemaa, kagus Kõrvemaa maastikukaitseala, meil on veel Anija, Niinsoni ja Maapaju looduskaitseala ja muid vaatamisväärsusi, veehoidlad (kokku318 ha): Soodla, Kaunissaare, Raudoja ja Aavoja; jõed (neist suurimad Jägala ja Soodla), ojad ja kanalid.
Hõre asustus ning suured marja- ja seenemetsad on matkajatele, spordihuvilistele ning vaikuse ja loodusesõpradele sobilikud. Aastaringselt on rahvarohked matka- ja suusarajad Põhja-Kõrvemaal ning Aegviidu ümbruses.
Meil on tselluloosi- ja paberitehas, puidu- ja mööblitööstuse ettevõtteid, kivitehas, õmblusvabrik, kariloomade pidajaid ja põllumehi.

Anija Vald / Galerii

Saada e-mail

Anna hinnang

Kommentaarid

Ole esimene, kes lisab kommentaari

Firma on seotud järgmiste tegevusaladega

Firma on seotud järgmiste ettevõtetega

Kõik, kes vaatasid "Anija Vald", vaatasid ka