Antoniuse Õu

Tartu, Tartumaa

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Antoniuse Õu / Tutvustus

Tartu ajaloolises linnasüdames, Jaani kvartalis asub Antoniuse Õu, kus tegutseb Antoniuse Gild. See on paik, kus luuakse ja armastatakse kunsti ning kus töötavad oma ala tõelised meistrid. Paik, kus kohtuvad ajalugu ja tänapäev.

Antoniuse Õu koosneb kolmest majast: − Savikoda, Meistritemaja ja Gildimaja − ning nende vahele jäävast õuealast. Antoniuse hubane õueala pakub väga palju võimalusi erinevate ürituste korraldamiseks linnarahvale ja linna külalistele nii suvel kui ka talvel. Antoniuse Õue laval, tantsuplatsil, õuegaleriis ja terrassil on peetud nii festivale, kontserte, etendusi, pulmi, juubeleid kui ka pidulikke õhtusööke. Üritusi saab läbi viia ka Gildimaja loovuskojas ja gildisaalis, mis oma suursugususega teeb iga piduliku sündmuse veelgi tähelepanuväärsemaks.

Antoniuse Õuega kuuluvad lahutamatult kokku suuremad ja väiksemad üritused, mis on kujunenud juba traditsioonilisteks. Suve hakul toimuvad Antoniuse Õuepäevad ja Väikegildi laat. Hansapäevadel on Antoniuse Õu kujunenud Jaanilinna südameks, kus õpitubasid, kauplemist ning laulu, tantsu ja muusikat jätkub nii linnarahvale kui ka külalistele. 2. novembril tähistame eestlastele omast mälestuspüha hingedeööd, mil ootame endale külla kõiki olnud, olevaid ja veel tulevaid hingi. Vahetult enne jõule avab väravad Antoniuse Jõuluõu - koht, kus kesklinna rutt ja kära jäävad seljataha ning hinge poeb soe ja õige jõulutunne.

Antoniuse Õuel armastatakse pidada aga ka päris oma pidusid nii eraisikute kui ka ettevõtete korraldatuna. Taolisteks üritusteks on õu eriti sobiv: kogu õueala on suletav, nii et keset Tartu südalinna saab pidada väga privaatset üritust, kuhu võõras ei satu. Pulmad, sünnipäevad, vastuvõtud, firmaüritused õuel on külaliste jaoks kõik olnud väga toredad ja meeldivad. Toitlustuse pakkumisel saab lisatasu eest kasutada ka kööki.

Saada e-mail

Uudised

Anna hinnang

Kommentaarid

Ole esimene, kes lisab kommentaari

Kõik, kes vaatasid "Antoniuse Õu", vaatasid ka