Elva Linn

Elva, Tartumaa

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Elva, Tartumaa

Elva, Tartumaa

Saada e-mail

Elva Linn / Tutvustus

Elva on tuntud suvituslinnakesena ning on Tartu maakonnas suuruselt teine linn nii pindalalt (991,6 ha) kui ka rahvaarvult (6159). Männi metsased alad moodustavad peaaegu 40% Elva pindalast, umbes neljandikku linna territooriumist katavad väärtuslikumad parkmetsad, kus puhkajat ootavad mitmed jooksu- ja terviserajad.

Läbi aegade on puhkajaid meelitanud Elva järved. Suurim ja populaarseim supluskoht on Verevi järv. Üle poole väiksem Arbi järv asub keset Elva linna. Linna piiril asub väike Pulga oja paisjärv ning metsade rüpes on veel mitmeid tuntuid väikejärvi nagu Linajärv, Jaani järv ja Vaikne järv. Elva linna järved omavad tervise, spordi ja puhkemajanduslikku tähtsust.

Kutsuv on ka siinne looduskauni väikelinna eriline miljöö. Suvilaarhitektuuri Elvale iseloomulikus stiilis – mitme veranda ja torniga puumaju – võib märgata mitmel tänaval. Eriti ilmekas näide sellisest arhitektuurist on kunagi Elva postkontorina kasutusel olnud, ent nüüd külalistemajana töötav hoone aadressil Kärneri 6. Veelgi omapärasem hoone on 20. sajandi esimestel kümnenditel Saksa kultuuriruumi mõjul Elvasse jõudnud vahvvärkarhitektuuri esindav 1908. aastal valminud professor V. Afanasjevi villa.

Saada e-mail

Uudised

Anna hinnang

Kommentaarid

Ole esimene, kes lisab kommentaari

Firma on seotud järgmiste tegevusaladega

Kõik, kes vaatasid "Elva Linn", vaatasid ka