Häädemeeste Vald

Pärnumaa

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Pärnumaa

Saada e-mail

Häädemeeste Vald / Tutvustus

Häädemeeste vald asub Pärnumaa ja kogu mandri-Eesti edelanurgas. Vallal on üle 30 km rannajoont Liivi lahe kaldal ning ühine piir Läti Vabariigiga.
Meie kodukant on huvipakkuv eelkõige oma loodusliku mitmekesisusega – mererand ja männimetsaga kaetud liivaluited, rannaniidud ja rabad. Maavaradest leidub savi, turvast, kruusa, liiva, ravimuda, mineraalvett. Valda läbib 1980.a. Moskva olümpiamängudeks valminud Via Baltica maantee (rahvasuus Olümpia tee). Vallas on välja kujunenud 4 keskust, kus on haridus- ja kultuuriasutused, kauplused ja teenindusettevõtted. Need on Häädemeeste, Kabli, Treimani ja Massiaru.
Häädemeeste valla mereäärsete maade võimalused pole parimad põllumajanduseks, perspektiivne on kariloomade pidamine rannaniitudel. Viimaste taastamiseks ja seal elavate loomaliikide- eelkõige haruldase juttselg- kärnkonna e. kõre ja mitmete linnuliikide elukeskkonna parandamiseks on loodud Luitemaa (Rannametsa-Soometsa) looduskaitseala, mille arendamine on toimunud Euroopa Liidu LIFE- programmi rahalisel abil. Tulevikualadeks vallas on turism, eriti loodusturism ja puhkemajandus.

Häädemeeste Vald / Galerii

Saada e-mail

Uudised

Anna hinnang

Kommentaarid

Ole esimene, kes lisab kommentaari

Firma on seotud järgmiste tegevusaladega

Kõik, kes vaatasid "Häädemeeste Vald", vaatasid ka