Harku Vald

Harjumaa

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Harjumaa

Saada e-mail

Harku Vald / Tutvustus

Harku vald on mereäärne vald Lääne-Harjumaal, Tallinna ja Keila vahel. Valla keskus Tabasalu alevik asub Tallinna kesklinnast vaid 13 kilomeetri kaugusel. Vallal on 22 km pikkune merepiir, millest suure osa moodustab pankrannik - neist kaunimad on Rannamõisa ja Türisalu pangad.
Ajalooliselt mainiti Harku valda esmakordselt 1879. aastal. Väikeste valdade ühinemisel tekkinud haldusüksus haaras 19. saj teisel poolel enda alla ka osa hiljem Tallinnale antud territooriumist (Tiskre, Kakumäe, Õismäe, Pikaliiva ja Kadaka küla). Harku valla õigused taastati 21. novembril 1991. aastal.
Kaunis loodus ja üha arenev elukeskkond on teinud Harku vallast soositud elu- ja puhkepaiga. Kevadest sügiseni on valla elanike arv tänu suvitajatele pea neljakordne. Hinnatud suvituskohad on Suurupi ja Vääna-Jõesuu. Sportlikku puhkamisvõimalust pakuvad Tabasalu looduspark ja Harku park.
Harku vald on rikas mõisate poolest. Esinduslikumad neist asuvad Harkus, Väänas ja Murastes. Kõiki mõisaid on esmakordselt ajalooraamatutes mainitud 15. ja 16. sajandil. Ilusaimas, Vääna mõisahoones, tegutsevad kool, lasteaed ja raamatukogu.

Saada e-mail

Uudised

Anna hinnang

Kommentaarid

Ole esimene, kes lisab kommentaari

Firma on seotud järgmiste tegevusaladega

Kõik, kes vaatasid "Harku Vald", vaatasid ka