Iloni Imedemaa

Haapsalu, Läänemaa

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Haapsalu, Läänemaa

Haapsalu, Läänemaa

Saada e-mail

Iloni Imedemaa / Tutvustus

Iloni Imedemaa asub idüllilises väikelinnas Haapsalus, kus Ilon Wikland lapsena vanaema-vanaisa juures elas.

2004. aastal otsustas kunstnik Ilon Wikland kinkida oma raamatuillustratsioonide originaalid Eesti riigile. Sobiv paik tööde eksponeerimiseks leiti Haapsalus Läänemaa Muuseumile kuuluvas Kooli 5 hoones. 2006. a avati Ilon Wiklandi galerii. Lisaks kunstigalerii rajamisele tekkis mõte luua Haapsallu võimalikult palju aktiivset tegevust pakkuv ja lastepärane keskus. Astrid Lindgreni raamatutele illustratsioone tehes olid sageli just Haapsalu linnusevaremed, puithooned ja meri Ilonile alateadlikuks inspiratsiooniallikaks. Nii sündiski Iloni Imedemaa teemakeskus, mis avati 1. juulil 2009.a.

2014. aasta jaanuaris avati kujundaja-kuraator Tea Tammelaane käe all täielikult renoveerituna Iloni Imedemaa esimene korrus ja galerii uue näitusega “Olen alati siin. Ilon”. Uuel näitusel on senisest veelgi rohkem näha Ilon Wiklandi töid: illustratsioone, pisiplastikat, mälestusesemeid, raamatuid, tarbegraafikat jm. Näitus on pärjatud Muuseumiroti auhinnaga 2014. a parima püsiekspositsiooni eest.

Talvehooajal on avatud kolmekorruseline maja, kus on galerii, kino- ja näitustesaal, Iloni köök ning mängutuba, kus toimuvad meisterdamised ja teemapäevad. Vaadata võib Karlssoni tuba, leida kõikjalt raamatutest tuttavaid tegelasi ning lihtsalt tunda end õdusalt ja veeta päev perega.

Suvel on avatud ka Imedemaa õu Mattiase maja ja Käsitöökojaga, kus paberist ja puust palju põnevat meisterdada saab. Õues saab end proovile panna täpsusviskamises Kadatiirus, karkudega käimises, kala püüdmises, hüppemängudes, näitekunstis ja liivakastimängudes. Hoovil on avatud puhvet, kust jahutavat jäätist ja jäätisekokteili osta saab. Veel saab Imedemaal lahendada tervet keskust läbivat seiklusraja ülesandelehte, proovida erinevaid kostüüme meie mängutoas ja joonistada.

Kooli-ja lasteaiagruppidele on ettetellimisel eraldi pooleteisetunnine programm. Iloni Imedemaa vahetus läheduses on ka meri, piiskopilinnus ja mitu mõnusat vanalinnakohvikut.

Iloni Imedemaa teise korruse kinosaali 50 kohaga on võimalik ka rentida seminarideks ja üritusteks.

Saada e-mail

Uudised

Anna hinnang

Kommentaarid

Ole esimene, kes lisab kommentaari

Kõik, kes vaatasid "Iloni Imedemaa", vaatasid ka