25. aastapäevale pühendatud kontsert

11.08.2014
23.augustil toimub Viljandi lauluväljakul Balti keti 25. aastapäevale pühendatud kontsert.

Suurejoonelisel kontserdil osalevad mitmed nimekad artistid ning laval toimuvat ilmestavad Ain Mäeotsa lavastatud päriselul tuginevad videoklipid. Kohal on Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves ning möödunut aitab meenutada omaaegse Eestimaa Rahvarinde üks eestvedajaid Rein Veidemann.

Viljandi lauluväljakule on esinema kutsutud nii 1989. aasta sündmuste ajal olulist rolli mänginud artistid kui ka need, kelle muusikutee on alanud hiljem.
Kontserdi programm koosneb tolle aja märgilistest paladest ning lugudest, mis sisuliselt haakuvad Balti keti teemaatikaga.
Siim Aimla poolt arranžeeritud lugusid esitavad üllatavad kooslused, kes igapäevaselt lava ei jaga nagu Ultima Thule, Henry Laks, Mahavok, Liis Lemsalu, Karl-Erik Taukar ja Maarja Nuut.
Lisaks 25 aasta tagustele lugudele kõlab kontserdil ka uut muusikat. Näiteks Ultima Thule esmaesitleb Viljandis oma lugu «Patrioot».

23. augustil 1989 moodustatud Balti ketti kogunes ligi kaks miljonit inimest Eestist, Lätist ja Leedust inimketti, mis läbis kolme Balti riigi pealinnu, et demonstreerida oma vabadustahet ja juhtida tähelepanu 50 aasta möödumisele Molotovi-Ribbentropi pakti sõlmimisest, mis viis Balti riikide okupeerimiseni Nõukogude Liidu poolt.

«Balti kett 25» kontserdi korraldamisel teevad koostööd Riigikantselei, Eesti Rahvusringhääling ja Viljandi linn.
Kontsert ja Eesti Rahvusringhäälingu teleülekanne algavad Viljandi lauluväljakul 23. augusti õhtul kell 20.

Kontserdi lavastaja - Ain Mäeots
Muusikajuht - Siim Aimla
Kunstnik - Riina Degtjarenko
Dirigent - Toomas Peterson
Produtsent - Jaanus Kukk
Kaasprodutsent - Natalie Mets

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Viljandi, Viljandimaa

Viljandi, Viljandimaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv