Tartu Ülikooli muuseum kutsub Teadlaste Ööle

23.09.2014
26. septembril on üleeuroopaline Teadlaste Öö, mis sel aastal on pühendatud liikumisele ja haiguste ennetamisele. Tartu Ülikooli kunstimuuseum, Tartu tähetorn ja Tartu Ülikooli muuseum ootavad sellel õhtul kõiki nautima põnevat eriprogrammi.

Tartu Ülikooli kunstimuuseumis on teemaks Mens sana in corpore sano ehk terves kehas terve vaim - antiikaja tarkus, mis pole päevagi vananenud. Kell 18.00-22.00 tuleb juttu dieedist ja tervislikust toitumisest antiikajal, kehakultusest, ravitsemisest ja rituaalidest. Avatud on temaatilised töötoad, mängida saab meditsiiniteemalist kuldvillakut ning Dr Jana Olak räägib sellest, mis on hambapasta sees.

Tartu tähetorn avab Teadlaste Öö kell 18 teaduskohvikuga – Teadusajakirjanik Tiit Kändler räägib teemal „Ernst Öpik. Kuidas jääda terveks läbi ajaloo õuduste“. Õhtu jooksul saab meisterdada kosmoseteemalises meisterdamistoas ning toimub kolm planetaariumietendust. Lisaks saab uurida, kas Marsil on võimalik tervislikult toituda, testida oma kannatlikkust ja täpsust, osaleda infojahil ning katsetada astronaudi treeningprogrammi.

Tartu Ülikooli muuseum ja toomkiriku tornid on Teadlaste Ööl avatud kella 23-ni. Lisaks püsiekspositsioonile saab uudistada uusi näituseid „Valmistatud Tartus“ ja „Looduse mõistmise kunst“ ning aastanäitust „PEA ASI: maailm õlgadel“. Tartu Ülikooli muuseumi Teadlaste Öö eriprogramm keskendub kõigele, mis on seotud kõrvade, kuulmise ja heliga – Hullu Teadlase kabinetis saab meisterdada heli tekitavaid esemeid ning koos assistentidega viib Hull Teadlane läbi kuulmise ja helilainetega seotud eksperimente. Kell 20.30 toimub kuraatori ringkäik näitusel „PEA ASI: maailm õlgadel“, mida saadab viipekeele tõlk! Kell 21.30 on kõik oodatud öisele folkaeroobikale, kus rahvamuusika saatel on kõigil võimalus teha erinevaid liikumisi ja harjutusi.

Teadlaste ööl on tagatud pääs ülikooli varakambrisse ka ratastoolis külastajatele!

Lisainfo ja täpsem kava: muuseum.ut.ee ja teadlasteöö.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv