«Da Vinci kood» on põhjustanud turismibuumi

26.05.2006
Dan Browni ülimenukas raamat «Da Vinci kood» ja äsja kinolinale tulnud samanimeline film on kriitikute turmtules küll hirmsasti maha tehtud, kuid vaatamata sellele õitseb kogu Euroopas da Vinci buum. Inimestes tekkinud ajaloo-, arhitektuuri- ja kunstihuvi ära kasutades pakutakse kõikvõimalikke elamusreise ja -tuure.
Alates Pariisis asuvatest St Sulpice kirikust ja Louvre’i kunstimuuseumi tuuridest kuni Šotimaal asuva Rosslyni kloostrikiriku ning palverändudeni Euroopa Abikloostritesse või Vatikanini välja – kõik läheb müügiks, ja väga hästi. Reisileht toob siinkohal ära praegu enim külastatavad paigad.

Pariis

Vaieldamatult kõige rohkem on suurenenud inimeste huvi just nii raamatu kui filmi peamise tegevuspaiga Pariisi ja maailmakuulsa kunstimuuseumi Louvre’i vastu.

Louvre’i kunstimuuseum

Ringkäik on mõeldud eelkõige neile, kes ihkavad teemasse rahulikult ja põhjalikult süveneda, ei talu suures rühmas jõlkumist ning pole rahul üksikute giidi jutukatketega. Giid pühendub teid saalist saali juhtides sümbolite lahtiseletamisele, ajaloolise tausta tutvustamisele ja seoste loomisele.

London

• 2,5-tunnine retk algab Londonis asuva Templikiriku (pildil) külastamisega, kus filmi peategelased Mr Langdon ja Mrs Neveu lapselaps alustasid Püha Graali otsinguid.

http://www.postimees.ee/260506/lisad/reis/203202.php

Uudiste arhiiv