Püsikunde «tasuta» lennupilet võib osutuda tavahinnast kallimaks

15.01.2009
Lennufirmade KLM ja Lufthansa püsikliendiprogrammid, kus kogutud boonuspunktide eest lubatakse tasuta lennupileteid, on oma väärtuse kaotanud, sest kõrgete lennujaamamaksude ja kütuse lisatasude tõttu tuleb nende piletite eest maksta sama palju või koguni rohkem kui tavaklient.

Nii maksab näiteks Lufthansa praeguse kampaania raames veebruarikuise väljumise pilet Tallinnast Lissaboni internetist ostes 2945 krooni, millest 2270 moodustavad maksud, vähemalt 20 000 Miles & More boonusmiili kogunud püsiklient peab aga tasuta preemiapileti lunastamise eest tasuma hoopis 2582 krooni, kirjutab Eesti Ekspress.
Sellest 766 krooni moodustavad tavalised lennujaamamaksud, 1816 krooni on aga kütuse lisamaks, mis kerkis taevasse mullu suvel, kuid pärast seda on toornafta odavnenud kolm korda.

Teine ja veelgi äärmuslikum näide tuleb KLMi, Air France'i ja veel paari väiksema lennukompanii ühisest boonusprogrammist Flying Blue: et lennata veebruari keskel Air France'i «tasuta piletiga» Inglismaalt Southamptonist Pariisi ja tagasi, peab tasuma maksudena 1417 krooni, eripakkumise raames müüdav tavapilet maksab aga tavakliendile 1217 krooni.

Lufthansa Eesti esindus ei soovinud teemat kommenteerida ning KLMi vastused ei jõudnud Ekspressi trükkimineku ajaks kohale.


Tarbija24.ee
Toimetas Marina Lohk, vanemtoimetaja
Foto: Reuters
http://www.tarbija24.ee/?id=69511

Uudiste arhiiv