Kolm Värvi. Eesti 2009. Sinine

17.06.2009
Sissepääs: prii
Intervjueerib: Andres Keil

Sündmuste kulgu saad jälgida KOLM VÄRVI. EESTI blogis: http://www.uusteater.ee/eesti

Ajakava:

K 17.06 / 18.00 Kanuti Gildi SAAL, Tallinn
JÜRI PIHL, Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna

K 17.06 / 20.00 Kanuti Gildi SAAL, Tallinn
URMAS PAET, Eesti Reformierakonna aseesimees

N 18.06 / 20.00 Genialistide Klubi, Tartu
LAINE JÄNES, kultuuriminister

KOLM VÄRVI. EESTI on Tartu Uue Teatri komeaastane laiaulatuslik poliitilise teatri projekt, mille seatud ülesandeks on Eesti poliitilise elu kaardistamine ja analüüsimine.

Projekti esimene faas KOLM VÄRVI. EESTI 2009. SININE koosneb Tartus ja Tallinnas toimuvatest avalikest intervjuudest ühiskonna võtmetegelastega. Projekti lavastaja ning avafaasi intervjueerija Andres Keili sõnutsi ei ole eesmärgiks mõnele poliitilisele jõule "ära teha", vaid kõiki võrdsetel alustel koheldes, maailmavaadet kaardistada ja seejärel maailmavaatelistest erinevustest lähtuvaid erinevaid poliitilisi otsuseid ning nende põhjuseid
pärida.

Pooleteist tunnised intervjuud on avalikud, justkui teatrietendused, mille eesmärk on Eesti elu kaardistamine 2009. aasta suvel - ning seda mitte majanduslikul või toimetulekubaasil, vaid eelkõige ideoloogiliselt. Intervjueerija püüab üksiti ka tänu saalis viibivale publikule luua õhkkonda, mida võiks kirjeldada kui kohtumist valijatega.

Kõik intervjuud salvestatakse kohapeal professionaalse tehnikaga ning jäävad üldsusele kättesaadavaks, juhatades projekti järgmisesse, audiovisuaalsesse kommentaariumi faasi KOLM VÄRVI. EESTI 2010. MUST, mille põhisündmuseks on internetis kommenteeritavate katkete kõrval Tartus Genialistide Klubis ja Tallinnas Kanuti Gildi SAALis linastuv avalike intervjuude põhine film.

Poliitilise teatri projekt kulmineerub kahe aasta pärast, kui Tartu Uues Teatris esietendub Andres Keili lavastus KOLM VÄRVI. EESTI 2011. VALGE. Lavastuse tekst koosneb EESTI 2009 tekstidest, poliitiliste parteide valimisprogrammidest, nende juhtide antavatest intervjuudest meedias, erinevate elualade spetsialistide kommentaaridest valimislubaduste kohta, valimisreklaamides ning terve mõistuse häälest.

Tartu Uue Teatri eesmärk on vaadata mismoodi Eesti poliitiline mõtlemine, lubadused, lahendused ja retoorika kahe aasta jooksul muutuvad. "Keegi meist ei tea, milline on majanduslik või poliitiline olukord kahe aasta pärast, aga kõigil meil on mälu ja välja öeldud ning salvestatud sõna 2009. aastast," ütleb Andres Keil.


KANUTI GILDI SAAL
Aadress: Pikk 20, Tallinn, 10133
Telefon: 646 4704
saal@tants.ee; info@tants.ee
http://www.saal.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv