Kolm uut näitust Eesti Vabaõhumuuseumis

03.08.2009
30. juuli − 30. september Rein Mägari akvarellinäitus “MERE VÄRVID” Kolu kõrtsi talli all

Oma tööde kohta kirjutab kunstnik nii:

“… Minu tööde motiivid on õnnelikud leiud kodumaa loodusest. Kõike seda, mida olen märganud maa ja mere peal, vetemängudes ja pilvede kujundites, olen püüdnud paberile kanda ning akvarellile omaste võimaluste ja võlude abil uuesti avastada. Kindlasti mõjutab seda valikut lapsepõlvest kaasa tulnud looduse lähedus.”
Näituse kuraator: Maret Tamjärv, Eesti Vabaõhumuuseumi teadussekretär, tel 6549 108

6.august − 20. august Eesti Moekunstnike Ühenduse näitus “LILLEMOTIIV MOEVORMIL” Pulga talu rehealuses

3. – 5.augustini toimub Eesti Vabaõhumuuseumis rahvuslikest tikanditest inspireeritud Eesti Moekunstnike Ühenduse workshop. Esimesel päeval tutvuvad moeloojad muuseumi kogudes talletatud tikitud lillemustritega, kahel järgneval vormistatakse nende põhjal stiliseeritud lillemotiivid fliseliinkangale. Torsodele töödeldud fliseliinist valmivad põnevad vormikompositsioonid. Parimatest stiliseeritud lillemotiividest pakutakse välja ka praktilisemaid väikevorme: pehmeid kaunistuselemente ja suveniire. Töötuba päädib 6. augustil muuseumi Pulga talu rehealuses avatava näitusega.
Eesti moekunstnikest on osalemas Anne Metsis, Anneliis Vabul, Diana Denissova, Monika Kisand, Juta Piirlaid, Anu Hint jt. Workshopist võtab osa moekunsti õppejõud Jaapanist Yumiko Okazaki Tokio Harajuku Human Academi‘st, kes eksponeerib mudeleid, mille valmistamisel on kasutatud jaapani paberit ja pakutrükki.
Lähem info: Elvi Nassar, Eesti Vabaõhumuuseumi peavarahoidja, tel 52 7160 ja Anu Hint, tel 52 91516; Eesti Moekunstnike Ühenduse koduleht: http://www.hot.ee/emyhendus/

7. august ─ 20. september näitus muhu tikandiga kampsunitest “OH SEDA LUSTI JA RÕEMU!” Jüri-Jaagu talu kalaaidas

Näitusel on eksponeeritud Eesti Vabaõhumuuseumis perenaisena töötava Mare Jõgise muhu tikanditega kaunistatud esemed, peamiselt kampsunid.
Mare on suur käsitööarmastaja, kes erinevaid näputööliike − kudumist, heegeldamist, viltimist, nahkehistööd jm – proovides jõudis tasapisi muhu tikandini. Sügav huvi viis meister Laine Sõeri muhu tikandi kursustele, kust saadud innustus ja uued oskused jõudsid Mare käe all üha kirevamate ja rõõmsamate tikitud esemeteni. Et neid rõõmu ja armastusega tehtud asju oli kogunenud juba paras hulk ning et oma uhkust ja indu teistegagi jagada, miks mitte teisigi isetegemisele õhutada, saigi kokku pandud see väike ja rõemus näitus muhulaste kalaaidas.


Eesti Vabaõhumuuseum
Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn 13521
Info: 654 91 01, info@evm.ee
http://www.evm.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv