VAT Teatri uuslavastus ”Tarbetud inimesed”

29.09.2009
VAT Teatri uuslavastus ”Tarbetud inimesed” räägib ajast, mil "Minusugune sai kinga"

Neljapäeval, 1. oktoobril kl 18 esietendub VAT Teatris Soome autori Reko Lundàni kirjutatud lugu „Tarbetud inimesed“, mis võtab muu hulgas luubi alla perevägivalla valusa teema.

Soome näitekirjaniku ja lavastaja Reko Lundáni (1969-2006) näitemäng ”Tarbetud inimesed” esietendus Helsingis KOM-teatris 2003.aastal ning äratas Soomes suurt tähelepanu. Lundani näidend on eelkõige lugu meie päevist, tegevuskohtadeks Helsingi äärelinnaosad, kuid samahästi kui Roihuvuores või Pihlajistos, võiks sündmused sõlmuda ka Kalamajas või Lasnamäel.

Lavateos kõneleb meestest, kes on jõudnud närvivapustuse veerele - ja naistest, kes saavad maitsta selle tagajärgi. Lavastaja Peeter Raudsepa käe all publiku ette jõudev „Tarbetud inimesed“ jutustab küll Soomest lama ajal, kuid paralleelid meie käesoleva kriisiga on ilmselged.

Autor on sellest näidendist rääkides öelnud, et teatri asi pole ainult vaataja meelt lahutada, vaid tõsta suurde plaani meie elu tundlikud teemad. Näidend on kirjutatud väga hästi, seetõttu pakub laval vaataja ees lahti rulluv suhtedraama publikule kõrvuti nii naeru kui pisaraid, näitlejaile aga suurepäraseid rolle. Mängivad VAT Teatri oma truppi kuuluvad näitlejad Katariina Lauk, Tanel Saar ja Margo Teder, külalisena teeb meie teatris debüütrolli Marilyn Jurman. Loo tõlkis eesti keelde Ülev Aaloe, lavastuse kunstnik on Silver Vahtre Pärnu Teatrist Endla.


VAT TEATER
Tõnismägi 2 (Rahvusraamatukogu teatrisaal), Tallinn, 15189
Telefon: 645 0959; 506 4169
vat@vatteater.ee
http://www.vatteater.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv