VAT Teatris esietendub ”Robinson & Crusoe”

24.11.2009
27. novembril kl 18 esietendub VAT Teatri saalis Rahvusraamatukogus seikluslugu ”Robinson & Crusoe”, mille peaküsimuseks on igapäevane probleem: kuidas aktsepteerida enesest teistsugust?

Itaalia teatrimeeste Nino d’Introna ja Giacomo Ravicchio teatritekst on saanud algtõuke küll Daniel Defoe romaanist, kuid teatriloona peidab see endas siiski uut sisu ja üpris tänapäevast vormi. Tegijailt parajat nupukust nõudva, hoogsa ja humoorika Robinsoni ja Crusoe loo sihtgrupp on nii noored (alates keskmisest koolieast) kui täiskasvanud.


Lavastaja, VAT Teatri kunstiline juht Aare Toikka ütleb: ””Robinson & Crusoe” annab hea võimaluse võrrelda lavastust ja Daniel Defoe romaani, sest teemad on mõlemas sarnased. Osaliselt on sarnane isegi faabula - kaks meest satuvad üksikule saarele ja peavad seal hakkama saama (Defoel Robinson ja Reede, meil Robinson ja Crusoe). Need on kaks äärmuslikku selli, kes ei mõista sõnagi teineteise keelt ning on omavahel vaenlased.

Põhiküsimuseks me loos on, kuidas aktsepteerida enesest teistsugust, kuidas elada koos vaenlasega ühe katuse all (lavaloos küll ühel katusel)? Kust leida jõudu ja lootust, et võita üksindus ja viha, koos tegutsema hakata ja ellu jääda?”

Lavastuse on tõlkinud: Kirke Org
Kunstnik: Kaspar Jancis
Muusikaline kujundaja: Ago Soots
Lavavõitluse seadja: Tanel Saar ning merehädalisi mängivad VAT Teatri noored näitlejad Ago Soots ja Meelis Põdersoo.


http://www.vatteater.ee


skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv