Küünlakuu Eesti Vabaõhumuuseumis

29.01.2010
* Küünlapäeva lähenedes meisterdab Sepa talu perenaine Meeri 31. jaanuaril lambarasvast küünlaid. Muide, küünlapäev ise - 2.veebr - on naiste päev! Meeste ülesandeks on siis täita kõik kodused kohustused, naised seevastu võivad rahumeeli minna külla või kohvikusse või Kolu kõrtsi, et võtta üks väikene naps. Punane magus jook – naistepuna – tagab terveks aastaks kena jume.

* 7. veebruaril läheme külla Kolgaküla rahvale: kl 13 saab kuulata muuseumi teadusdirektori Heiki Pärdi loengut „Lahemaa uued taluelamud“ ja toimub muuseumi koori kontsert.

* 16. veebruaril toimub muuseumis suur vastlapäeva üritus. Oleme sel päeval avatud kuni kella 9ni õhtul: saab kelgutada, jääkarusselliga sõita ja õhtul lustida simmanil koos Tallinna tantsuklubiga. Kella 14st-17ni on avatud põnev vastlarada peredele, sõpruskondadele, töökollektiividele: valmistada saab vastlavurre, ajada kada, mõistatada, ennustada, osa võtta lõbusatest vastlamängudest, punuda paelu jpm. Hernesuppi ja muud head-paremat pakutakse nii kelgumäel kui ka Kolu kõrtsis.

* 19.-21. veebruaril saab Härjapea talus näha leivategu. Reede pärastlõunal paneme käärima juuretise ja seame taigna eelkergituseks valmis. Laupäeva hommikul sõtkume tainast – see on vaeva ja aega nõudev töö. Siis kergitame veel tainast ahju taga ja paneme leiva küpsema. Et leib maitsev saaks, paneme ta kasuka alla pehmenema. Pühapäeval saab maitsta hääd rukkileiba! Värsket isetehtud rukkileiba saab kaasa osta Kolu kõrtsist.

* 24. veebruaril pakub vabariigi sünnipäeva puhul piduroogasid Kolu kõrts. Kell 11 esinevad kõrtsi talli all Meero Muusiku laululapsed.

Talvehooajal ootame külastajaid igal päeval kella 10st-17ni. Avatud on muuseumi park, käsitööpood, Kolu kõrts, Kuie kool, Härjapea talu, kolmapäeviti ning nädalavahetustel Sepa talu. Olenevalt lumeoludest saab sõita kas saani või hobuvankriga. Piletihinnad: tavapilet 50 krooni, sooduspilet 25 krooni, perepilet 75 krooni.

Hea ülevaate muuseumist ja pakutavatest võimalustest saab vaadates virtuaaltuuri muuseumi koduleheküljel www.evm.ee (nii eesti kui ka inglise keeles).

Toredate kohtumisteni!

Piret Järvan

info: evm@evm.ee; 6549 100, http://www.evm.ee

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn 13521



skoor

1.0

Viimane kommentaar:

"555 (1.0)" Anna hinnang

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv