Kiek in de Kök ja bastionikäigud avatakse taas

24.03.2010
Tallinnas Vabaduse platsi kohal kõrguv Kiek in de Köki torn koos Ingeri ja Rootsi bastionide käikudega avatakse pidulikult 24. märtsil kell 16, külastajatele on Kiek in de Kök ja bastionikäigud avatud alates neljapäevast, 25. märtsist.

"Põhjalike renoveerimistööde tulemusena on loodud unikaalne ja põnev keskkond ajaloohuvilistele, õpilastele ja turistidele. Kindlasti saavad nii Kiek in de Kök kui ka legendaarsed ja Euroopas ainulaadsed salakäigud üheks turismimagnetiks," märkis Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen.

Tallinna Linnamuuseumi meeskonna ühistööna on valminud Kiek in de Köki ja bastionikäikude uus ekspositsioon "Ajarännak. Tallinn 1219-2219" pakub nii elamusi, teadmisi kui meelelahutust.

Uuenenud Kiek in de Köki 1. ja 2. korrus võõrustavad ajutisi näitusi, 3. korruse väljapanek "Kindel linn" annab ülevaate Tallinna kindlustustest läbi sajandite ning kuritegudest ja karistustest vanas Tallinnas. 4. korruse väljapanek "Tallinn sõdades" tutvustab aga linnaga seotud tähtsamaid sõdasid ja merelahinguid, aga ka omaaegseid epideemiaid ja näljahädasid. 5. korruse unikaalses relvakambris saavad huvilised tutvuda relvakogu väljapanekuga ja proovida kätt laskesimulaatoril. Ainulaadsed vaated Toompeale, all-linnale ja sadamale avanevad torni 6. korruse kohvikus, mida kroonib hiiglaslik, lakke kinnitatud kuul-ajamõõtja.

Tornist bastionikäikudesse viiv uus tunnel on ääristatud ajasammastega, mis tutvustavad eri ajaarvamisi. Kiek in de Köki ja bastionikäikude uue väljapaneku kujundasid Leonardo Meigas ja Ivari Männi.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/kiek-in-de-kok-ja-bastionikaigud-avatakse-taas.d?id=29950605 Foto: Ester Vaitmaa


Bastionikäikudes tuhiseb tulevikurong

8-minutise sõidu vältel jookseb reisijate silmade all film eri aegade reaalsetest ja utoopilistest linnadest. Sümboolselt lõ­peb rongi ajarännak aastas 2219 ehk täpselt tuhat aastat pärast seda, kui Tallinna esimest korda mainiti.

Läänemeremaade võimsaim kaitsetorn Kiek in de Kök rajati oma esialgsel kujul aastatel 1475-1483, bastionikäigud pärinevad 17.-18. sajandist.

Muuseum on avatud T-P 10:30-18:00. Kassa suletakse 17:30.
Kodulehekülg: www.linnamuuseum.ee

Piletid

KIEK IN DE KÖK
Täispilet 70.–
Sooduspilet (õpilased, üliõpilased, pensionärid) 40.–
Perepilet (2 täiskasvanut + kuni 4 alaealist last) 140.–
Koolieelikutele tasuta

BASTIONIKÄIGUD
Täispilet 90.–
Sooduspilet (õpilased, üliõpilased, pensionärid) 50.–
Perepilet (2 täiskasvanut + kuni 4 alaealist last) 180.–
Koolieelikutele tasuta

KIEK IN DE KÖK + BASTIONIKÄIGUD
Ühispilet 130.–

Iga kuu viimane reede tasuta (v.a bastionikäigud). Bastionikäikudesse pääseb ainul giidi saatel, grupi maksimaalne suurus on 20 inimest. Grupi koostamiseks on vaja eelnevalt registreerida telefonil 644 6686 või e-posti aadressil kok@linnamuuseum.ee

http://www.tourism.tallinn.ee/est/highlights/article_id-7334

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv