Kiek in de Kök ja bastionikäigud taas külastajatele avatud

29.03.2010
Tallinnas Vabaduse platsi kohal kõrguv Kiek in de Kök koos Ingeri ja Rootsi bastionide käikudega avati kõigile külastajatele alates neljapäevast 25. märtsist.

Tallinna Linnamuuseumi meeskonna ühistööna valminud Kiek in de Köki ja bastionikäikude uus ekspositsioon „Ajarännak. Tallinn 1219-2219.” pakub elamusi, teadmisi ja meelelahutust. Innovatiivsete multimeedia-, video- ja helilahenduste abil tutvustatakse Tallinna tekkimist ja kujunemist, linna kaitserajatiste ajalugu ja tähtsamaid sõjalisi sündmusi.

Uuenenud Kiek in de Köki 1. ja 2. korrus võõrustavad ajutisi näitusi, 3. korruse väljapanek „Kindel linn“ annab ülevaate Tallinna kindlustustest läbi sajandite ning kuritegudest ja karistustest vanas Tallinnas. 4. korruse väljapanek „Tallinn sõdades“ tutvustab linnaga seotud tähtsamaid sõdasid ja merelahinguid, aga ka omaaegseid epideemiaid ja näljahädasid. 5. korruse unikaalses relvakambris saavad huvilised tutvuda relvakogu väljapanekuga ja proovida kätt laskesimulaatoril. Ainulaadsed vaated Toompeale, all-linnale ja sadamale avanevad torni 6. korruse kohvikus, mida kroonib hiiglaslik, lakke kinnitatud kuul-ajamõõttja.

Tornist bastionikäikudesse viiv uus tunnel on ääristatud ajasammastega, mis tutvustavad eri ajaarvamisi. Käikudes viib aga tulevikurong külastajad aastasse 2219, teine osa väljapanekust keskendub erinevatele stseenide, valgus- ja heliefektide abil bastionide ning nende käikude ajaloole, liikudes kronoloogiliselt ajas tagasi 17. sajandisse. Uuele püsinäitusele annavad lisaväärtuse vastvalminud video- ja 3D-filmid.

„Kiek in de Köki ja Bastionikäikude“ uue väljapaneku kujundasid Leonardo Meigas ja Ivari Männi. Projekti toetas EAS, rahastajateks olid Euroopa Regionaalarengu Fond ja Tallinna Linnavalitsus.


Muuseum on avatud teisipäevast pühapäevani kl. 10.30st 18.00ni, kassa suletakse 17.00.

Bastionikäikudesse pääseb ainult giidi saatel, grupi maksimaalne suurus on 20 inimest.


Registreerida saab telefonil 644 6686, e-kirjaga aadressil kok@linnamuuseum.ee või kohapeal.

http://www.linnamuuseum.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv