Lehekuu Eesti Vabaõhumuuseumis

03.05.2010
Lehekuu vihm valmistab põldu põimamisele


* 10. mail alustab tööd Nuki käsitöötalu, kus terve suve vältel, iga päev kl 10-18 saab näha ja õppida naiskäsitööd. 10.-16. mail nõelviltimine, 17.-23. mail pilutikand: põimpilu, lihtpilu, võrkpilu, 24.-30. mail muhu pätid. Suveprogramm on kirjas koduleheküljel www.evm.ee.

* Kevadised talupäevad 12.-13. mail. Teada saab, milliseid kevadtöid tegid vanad eestlased, mida sõid ja mida jõid, millest mõtlesid. Koolidel palume eelnevalt registreeruda: kuiekool@evm.ee; tel 654 9126.

* Muuseumiöö „Kultuuriküla 2010. Kaldapealsed lood“ 15. mail kl 18-22. Teadupärast kannab Tallinn järgmisel aastal Euroopa kultuuripealinna tiitlit jutustades “Mereäärseid lugusid”. Sellest inspireerituna saab vabaõhumuuseumist 15. mai õhtul Kultuuriküla 2010. -Huumorivõtmes näitame, kuidas võiks toimida maarahva küla suure meediakära ja ülemaalise tähelepanu keskmes. Kohalikul innovatsioonil pole otsa ega äärt: avatakse Õhuteater, toimuvad muusikalised etteasted ja Pärdi uusteose esmaettekanne, praksudes köeb Kultuuripada jpm. Sissepääs alates kella 18.st tasuta!

* Meistrikursused: 08.-09. mail puitaedade koolitus, 15.-16. mail prussehitus. Oodatud on kõik, kes huvitatud vanadest töövõtetest ja soovivad omandada oskusi, mida tundsid meie vanaisad ja vanaemad. Muuseumi praktilised koolitused traditsioonilise taluarhitektuuri vallas on olnud juba mitmeid aastaid väga menukad. Sel aastal pakume puit- ja kiviaedade, akende-uste, katuste, pruss- ja palkehituste koolitusi. Vaata koolituste kalendrit: www.evm.ee. Täpsem info ja registreerumine: elo@evm.ee, tel 53 44 4769.

* Näitused - Kolu kõrtsi talli all saab näha Heiki Pärdi fotonäitust "Kes koputas su uksele", kus oma lugusid jutustavad päevinäinud aknad ja uksed. Sassi-Jaani talus on avatud Eesti maa-arhitektuuri püsinäitus.

* 29. mail alustame Köstriaseme talus kangakudumisega. Kõikidel suvekuude nädalavahetustel kl 10-18 saab siin õppida ja näha kangakudumist.

* Maikuu viimasel nädalavahetusel algavad Rahvakunstiselts Leigarite suvised esinemised Sassi-Jaani talu õuel. Igal laupäeval ja pühapäeval kl 11 saab üheskoos nautida ja õppida Eesti vanemaid ja uuemaid rahvatantse.

* Tule looduse õpperajale, tore on seda läbida nii jalgsi kui ka jalgrattaga. Kui omal ratast kaasa võtta ei ole, siis muuseumist saab seda laenata!

* Mõnusat kehakinnitust pakub Kolu kõrts.

* Käsitöömeistrite loomingut, suveniire, raamatuid, plaate jpm saab osta muuseumi poest.

Suvehooajal ootame külastajaid iga päev kl 10-20. Piletihinnad: tavapilet 95 krooni, sooduspilet 45 krooni, perepilet 150 krooni. 18. mail, rahvusvahelisel muuseumipäeval on sissepääs tasuta!

Hea ülevaate muuseumist saab tutvudes virtuaaltuuriga muuseumi koduleheküljel: http://www.evm.ee.

info: evm@evm.ee; 6549 100, http://www.evm.ee

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn 13521


P.S. 23. mai – suvisted, kasepühad, meiud, karjasepühad, nelipühad – seitsmes pühapäev pärast lihavõtteid

Meie esivanemate jaoks tähendasid suvisted eelkõige suve algust - kiigel kooskäimise, tantsupidude ja armastuse aja algust. Tuppa toodi kaski, ka armastatu ukse taha viidi noor kaseke.

Kui sa oma kallimale täna kaske viia ei jaksa, siis kimp kauneid põllulilli teeks talle kindlasti heameelt!

Eestlaste rahvakalendri tähtpäevade kohta koos tänapäevaste nippidega:) – et meile ikka enam armastust, õnne ja head tervist osa saaks – saab lugeda muuseumi koduleheküljelt: http://www.evm.ee


skoor

1.0

Viimane kommentaar:

"555 (1.0)" Anna hinnang

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv