Jaanikuu Eesti Vabaõhumuuseumis

02.06.2010
Jaanikuu vihm puistab põllu pääle kulda ja rammutab mulda

* Tele2 Perepäeval 6. juunil kl 11-17
pöörame tähelepanu loodusele ja loodussäästlikule mõtteviisile. Loodus kui meie toitja, katja, ravija, rõõmustaja – kui meie kodu. Esinevad Marko Matvere ja VLÜ, Hedvig Hanson ja Andre Maaker jpt. Kava: http://www.evm.ee/failid/File/Perepaeva_kava.pdf

* Jaanilaupäev 23. juunil kl 19-24. − Kaunis suveõhtu täis müstikat, armastust, lõõmavaid lõkkeid ja tundeid, tantsu ja pillilugusid, laulu ja rahvalikke mänge. Lisaks ühisele traditsioonide taaselustamisele saab jalga keerutada ansamblite Kukerpillid ja Vennakese saatel. Tempokad ja kirglikud rütmid võtab üles eesti-ukraina folkkollektiiv Svjata Vatra, värvikust lisab seto ansambel Sõsarõ. Kava: http://www.evm.ee/id/277/

* Nuki talus iga päev kl 10-18 naiskäsitöö: 1.-6. juunil õpetab Maire Jõgis, kuidas teha nahast tengelpunga; 7.-13. juunil valmistatakse Dagne Virkola käe all külmsepise meetodil kauneid ehteid: sõlgesid, kõrvarõngaid ning sõrmuseid; 14.-20. juunil tutvustab Tiina Võsu muhu pättide tegemist; 21.-27. juunil demonstreerib Taimi Puus risheljöö ja broderii tehnikat.

* Köstriaseme talus igal nädalavahetusel kl 10-18 kangakudumine.

* Sassi-Jaani talus igal laupäeval ja pühapäeval kl 11 Rahvakunstiselts Leigarite esinemised.

* Meistrikursused – 19.-20. juunil
aknad-uksed ja 26.-27. juunil palkehitus. Oodatud on kõik, kes huvitatud vanadest töövõtetest ja soovivad omandada uut vilumust oskustes, mida tundsid meie vanaisad ja vanaemad. Kursustele registreerumine: elo@evm.ee; tel: 53 44 4769.

* Näitused - Kolu kõrtsi talli all saab näha Heiki Pärdi fotonäitust „Kes koputab su uksele“, kus oma lugusid jutustavad päevinäinud aknad ja uksed. Sassi-Jaani talus on avatud Eesti maa-arhitektuuri püsinäitus. Pulga talu rehealuses avatakse 11. juunil rahvarõivaste näitus "Kuidas lind, nõnda suled" − omavalmistatud rahvarõivaid esitlevad Rahvakultuuri Arendus- ja Koolituskeskuse rahvarõivaste valmistajate koolis õppijad Tiivi Sooden, Hilja Väravas, Kristiina Halberg ja Hille Ahun-Vaarpuu.

* Avatud on looduse õpperada, tore on seda läbida nii jalgsi kui ka jalgrattaga. Kui omal ratast kaasa võtta ei ole, siis muuseumist saab seda laenata!

* Tallinnas, Tornide väljakul toimuval Lillefestivalil saab näha meie teadur-bioloog Anneli Banneri ja aednik Ruth Sillakivi loomingut - seda, kuidas kasvab ja areneb Vanaema lillepeenar. Vanade aia- ja põllukultuuridega saab tutvust teha ka muuseumi põllulappidel Sassi-Jaani ning Pulga talus.

Suvehooajal ootame külastajaid igal päeval kl 10-20. Piletihinnad: tavapilet 95 krooni, sooduspilet 45 krooni, perepilet 150 krooni.

Hea ülevaate muuseumist saab tutvudes virtuaaltuuriga muuseumi koduleheküljel www.evm.ee (nii eesti kui inglise keeles).


info: evm@evm.ee; 6549 100, www.evm.ee
Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn 13521

P.S.

27. juuni – seitsmemagajapäev
Seitsmemagajapäeva kohta ei ole just palju teada. Vanarahvas rääkis, et päev sai nime selle järgi, et kord olla seitse venda kirikus või kirikuteel magama jäänud.
On ka erinevaid arvamusi, mis saab, kui sel päeval vihma sajab. Kadrina rahvas arvab, et siis tuleb vihma seitse nädalat jutti, Sangaste rahvas aga, et vaid seitse päeva. Kolga-Jaani rahvas ootab aga tagajärgi alles sügiseste vihmade näol. Mis sa oskad kosta! Vaata järele, kuidas sel aastal läheb ja anna ka meile teada – dagmar@evm.ee!

Eestlaste rahvakalendri tähtpäevade kohta koos tänapäevaste nippidega:) – et meile ikka enam armastust, õnne ja head tervist osa saaks – saab lugeda muuseumi koduleheküljelt.

skoor

1.0

Viimane kommentaar:

"555 (1.0)" Anna hinnang

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv