Foorumteatri festival UNISTUSKUTSE 4.-6. juunini Tartus

02.06.2010
Tartus Lille Majas toimub 4.-6. juunini Eesti II foorumteatrite festival "UNISTUSKUTSE", mille eesmärk on kokku tuua foorumteatri tegemisest huvitatud grupid kogu Eestist.

Festivali lõpetavad foorumgruppide ühistööna valmivad etendused, mida kõik teatrihuvilised saavad Tartu kesklinnas tasuta vaadata.

Festivalile on kokku tulemas 11 gruppi, kellest enamikul on olemas varasem kogemus foorumteatri rakendamise vallas. Festivali korraldajatel on hea meel teatada, et kogu sündmust tulevad juhendama Micke Renlund ja Jouni Piekkari, kaks väga rikkaliku kogemusega kogukonnateatri korraldajat Soomest.


“Festivali nimi “UNISTUSKUTSE” viitab meie soovile vaadata foorumi meetodi kaudu uuritavate teemade teist poolt - unistusi. Foorumteatris räägime tegelikult ju inimeste unistustest ja tahetest, mille täitmiseks tuleb vahel võita rõhumine ja takistused. Olgu need siis sisemised või välised,” räägib festivali üks korraldaja Mari-Liis Velberg. Korraldajate soov on tema sõnul ka see, et Eestis tegutsevad foorumteatrid leiaksid edaspidi enam võimalusi koostöö tegemiseks.

Festivali raames 4.-6. juunini toimub gruppidele foorumteatri ühine õppimine – töötoad – mille tulemusena valmivad ühine avalik tänavaetendus ja erinevatel teemadel kõnelevad foorumetendused. Etendused sünnivad tänapäeva noorte unistuste ja hirmude ning teistegi oluliste teemade põhjal...


Ootame Tartu inimesi kindlasti vaatama ja kaasa elama osalajate ühistööna valmivatele etendustele:


Pühapäeval, 6. juunil kell 15 TÄNAVAETENDUS Tartu Kaubamaja juures olevas pargis.

Pühapäeval, 6. juunil kell 15.30 KAKS AVALIKKU FOORUMTEATRI ETENDUST Lille Maja juures.


Festivali korraldavad VAT Teater ja Lille Maja ning toetavad Eesti Kultuurkapital ja Tampere Maja.


LISAINFO ETENDUSTE JM KOHTA:
Mari-Liis Velberg mariliis.velberg@gmail.com / 56 982 380
Kadi Jaanisoo kadi.jaanisoo@err.ee / 56568443

VAT Teatri Foorumgrupp
http://www.vatteater.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv