Oxforell Puhkekeskuses avatakse Eestis ainulaadne spetsiaalne kalapüügi platvorm puuetega inimestele

09.06.2010
Pirita jõe ürgorus tegutseb juba 2002. aastast forellipüügi võimalusega maaturismiettevõte, Oxforell Puhkekeskus, kelle eesmärgiks on esitleda maaelu stiili ja hõngu linnamüüride vahel elavatele ja töötavatele inimestele.

2007. aasta ühel ilusal suvepäeval külastas Oxforell Puhkekeskust 15. liikmeline seltskond, kellest kolm külalist olid ratastoolis. Puhkekeskuse perenaisele jäi see silma, et mitte kõik tema külalised ei saanud ise kala püüda ja pidid leppima vaatleja rolliga. Kuna aga perenaine ise on inimene, kellele meeldib kõiksugu asju ise teha, siis ei andnud talle rahu, et tema külalised kõik seda ei saanud ja mõni aeg hiljem saigi kirjutatud projekt Eesti Maaelu Arengukava meetmesse 3.1- "Majandustegevuse mitmekesistamine maapiirkonnas", mis sai 2008. aastal positiivse tulemi ning tänu millele valmib ka antud kalapüügi platvorm.

Tänu sellele projektile on võimalik liikumispuudega inimestel peagi ise püüda forelli ja aktiivselt osaleda kogu protsessis. Ehk siis peale forelli püüdmise saavad nad viia forelli grillkotta grillimiseks või suitsutamiseks ning sealt suunduda mööda kaldteed kõrtsi endale märjukest ostma. Samuti on tagatud ligipääs ratastooli jaoks kogu territooriumil – kõnniteed on kaetud uunikividega ja valminud on ka invatualett.

Spetsiaalne kalapüügiplatvorm, kaldteed ning mugavad kõnniteed on loomulikult mõeldud ka emmedele ja issidele, kes liiguvad lastevankritega.

17.juunil 2010 kell 15.00 on planeeritud pidulik avamine ning Oxforell Puhkekeskus. Oma kohaletuleku nõusoleku andis Oxforellile ka patroon presidendiproua Evelin Ilves, kes on tervisega seonduvatel teemadel paljudele eestlastele eeskujuks.
Kohale kutsutakse rehabilitatsiooni, taastusravi  ning teiste liikumispuudega inimestega kokkupuutuvate asutuste ja ühingute esindajad.

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Oxforell pakkus turismimessil väga soodsat kanuutamisvõimalust. Panimegi siis endale sõpradega kuuekesi mai lõpuks aja kinni ja läksime... (5.0)" Anna hinnang

Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv