Paatsalu maraton ja Kakerdaja raba matk

02.09.2010
Tere Retkeline

Kuigi rannahooaeg on läbi saanud võtab merevee jahtumine üksjagu aega ning käes on aeg kui merel on temperatuurid palju kõrgemad kui maal. Seega on veel sobiv aeg süstamatkadeks. Need, kes meiega korduvalt matkal käinud, võivad mõelda ka Paatsalu maratonil osalemisele

http://www.aerpak.ee/link.php?lid=8 Maratoniks on meil soodsad rendihinnad: kahene süst 500 krooni ja ühene süst 350 krooni, hind sisladab süstade transporti võistluspaika. Registreerimine ja kohale saamine jääb igaühe enda hooleks.

Käes on ka sobiv aeg räätsamatkadeks rabas. 18. septembril korraldame matka kõigile huvilistele Kakerdaja rabasse. Kakerdaja on oma rohkete laugaste tõttu üks atraktiivsemaid ja ilmekamaid rabamassiive Eestis. Hea ligipääsetavuse tõttu on kaadrid Kakerdaja rabast illustreerinud suurt osa filmi- ja fotomaterjali Eestimaa loodusest. Raba serval asuvas Noku talus on palju aega veetnud ja Kakerdajat tuntuks kirjutanud ja pildistanud mitmed kuulsad loodusemehed nagu Fred Jüssi ja Edgar Kask.

Raba keskel asub üks Eesti suurimaid rabajärvi, järvel kunagi pesitsenud järvekauri järgi on nii raba kui järv endale nime saanud. Nimelt on järvekaur väga hea ujuja. Heaks ujujaks teevad järvekauri tema keha tagaosas paiknevad jalad. Kui järvel on see positiivne, näiteks ka paati on palju efektiivsem tüürida tagant otsast kui keskelt või eest, siis seevastu kuival maal teeb see liikumise vaevaliseks ja keeruliseks ning võimaldab ainult kuidagi kakerdada. Seetõttu kutsuski vanarahvas järvekauri kakerdajaks.

Kohtumispaik on peale Vetlat paiknevas Kakerdaja raba teeotsas kell 11.00. Sealt liigume Noku talu parklasse, paarisajameetrise jalutuskäigu järel jõuame raba serva, kus paneme jalga räätsad ning suundume rabavõlusid nautima.

Matka hind on 450 krooni inimese kohta. Hind sisaldab räätsade, sääriste renti, matkajuhi teenust, matkasööki.

Palun andke osalemise soovist teada hiljemalt 16.septembriks info@retked.ee, 5114099.

Retkedeni!

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv