Joonistuskonkurss “Hea sõnumiga pildid”

21.01.2011
Tallinna Linnamuuseumi Lastemuuseum korraldab

joonistuskonkurss „Hea sõnumiga pildid“

Joonistuskonkursi eesmärk on leida positiivse, hea ja rõõmsa sõnumiga optimistlikke töid, mille abil võiks jagada neil kujutatud head energiat võimalikult paljudele. Pildi sõnum peab olema lihtsalt ja selgelt mõistetav. Võidutööd leiavad kasutust näitustel Tallinna linnaruumis ning Tallinki laevadel.

Hindamiskomisjoni poolt välja valitud joonistused suurendatakse kunstniku abiga koos lapsega tema joonistuse järgi suurele formaadile (180X135 cm Tallinna linnaruumis ning veidi väiksematena Tallinki laevadel) ning paigutatakse Tallinna vanalinna Balti Jaamaga ühendava jalakäijate tunneli seintele ning erinevatele Tallinki laevadele. Kõik konkursile laekunud tööde originaalid eksponeeritakse erinevates Tallinna Keskraamatukogu haruraamatukogudes.

Võidutöödega soovitakse esiteks ilmestada ja kujundada üht käidavamat kohta Tallinna linnaruumis aastal 2011, mil Tallinn on Euroopa kultuuripealinn. Balti jaama tunnel on Tallinna ajaloolist vanalinna selle vanima eeslinna Kalamajaga ühendav jalakäijate liiklustee. Laste kavandatud piltide kasutamise eesmärk selle tee ilmestamisel on jagada head sõnumit paljudele ja sisendada inimestesse positiivsust, meenutamaks nende unistusi ajast, mil nad ise olid lapsed. Tööd on selles kõigile avatud galeriis eksponeeritud käsitsi joonistatuna, mitte trükitult, toomaks esile üht olulist kultuuri osa – oskust luua. Lisaks eksponeeritakse laste loomingut Tallinki laevadel, esitlemaks Tallinn Kultuuripealinn 2011 sõnumit ka väliskülalistele juba enne meie pealinna saabumist.

Kokku kasutatakse Tallinna Balti Jaama jalakäijate tunneli kujundamiseks kuni 10 tööd.

Tööd ilmestavad tunnelit vähemalt 2011. aasta lõpuni.


Joonistuskonkursi tingimused:
Konkursil saavad osaleda kõik 5.-10. (k.a) aastased lapsed. Tegemist on joonistuskonkursiga, arvesse lähevad vaid joonistused, mitte maalid!
Konkursile saadetud tööd peavad olema portrait (püstises) formaadis, töö suurus võib olla A3, A2, A1 paberiformaat. Mistahes muus formaadis tööd hindamisele ei lähe.
Töö võib olla juhendaja poolt juhendatud, kuid peab olema lapse enda looming ja fantaasia vili. Lisaks joonistusele on soovituslik pildile lisada positiivne või head soovi sisaldav kirjalik sõnum.
Koolidel ja lasteaedadel palume korraldada asutusesisese konkursi ning seejärel saata meile vaid võidutööd.
Konkursi korraldajatel on õigus tõlkida laekunud tööl olev sõnum teise keelde.

Konkursi toimumise aeg on 14.01. – 06.03.2011. Joonistustööd palume tuua või saata postiga Tallinna Linnamuuseumi Lastemuuseumi hiljemalt 06.03.2011. Kotzebue tn.16, Tallinn 10411. Postiga saadetuna võib pakk kanda 06.03.2011. postitemplit. Töö tagaküljele palume kirjutada:
- Autori/te ees- ja perekonnanimi
- Autori/te vanus
- Postiaadress
- E-mail
- Kontakttelefon
- Kui töö on valminud kooli, lasteaia või huvialaringi ülesandena, siis palun lisage asutuse ja juhendaja nimi Joonistuse esiküljele märgitud nimega tööd hindamisele ei kuulu.

Auhinnad: 10 źürii poolt valitud tööd suurendatakse ning esitletakse Tallinna linnaruumi ilmestamiseks Balti jaama tunnelis. Tööle lisatakse lapse nimi, mille ta oma käega tööd signeerides sellele kirjutab.
Lisaks kuuluvad parimad tööd suurendatuna eksponeerimisele Tallinki laevadel.
Kõigi osalenute tööd esitletakse konkursile laekunud formaadis näitustel Tallinna Keskraamatukogu haruraamatukogudes ja valikuliselt Tallinki laevadel.

Konkurssi toetavad: AS Tallink Grupp, SA Tallinn 2011, AS Rekato, lasteajakiri „Täheke“, AS A. Le Coq, Rahva Raamat AS, Tallinna Linnamuuseum.

http://linnamuuseum.ee/lastemuuseum/2011/01/19/joonistuskonkurss-hea-sonumiga-pildid/

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv