Suur reede Soomaal, rafting Jägalal ning koolitus Võhandu maratoniks

20.04.2011
Kuna suurvesi on üks kõige intensiivsemaid perioode Eestimaa matkamises, siis anname teada oma eelolevate nädalate tegemistest.

Jägala jões püsib vesi justkui imeväel rekordkõrgusel, Soomaal on vesi küll mõnevõrra langenud, kuid on ikka kõrgem kui tavapärastel üleujutusaastatel, 30. aprillil toimuv Võhandu maraton tõotab tulla rohkeveeline ja selleks, et ümberminekuid vältida tuleks enne harjutada.

SOOMAA SÜSTAMATK 22.04 kell 12.00
Kuna möödunud pühapäeva Soomaa süstamatk kujunes ootamatult populaarseks, siis teeme veel ühe matka Soomaale. Tänane veeseis lubab rohket vett Soomaale ka Suureks Reedeks. Koguneme kell 12.00 Riisal ning läheme meie matkajuhtide juhendamisel nautima üleujutatud lammimetsi, heinamaid ja taluõuesid. Matk kestab 4-6 tundi. Riisale pääseb Tori ja Jõesuu kaudu. Läheme viiendat aastaaega nautima meresüstadega, mis võimaldavad üleujutusalal kiiremat ja stabiilsemat liikumist kui kanuud. Meresüst on avaveesõiduk ning üleujutuse ajal on Soomaa peaaegu nagu meri (ainult lained puuduvad ja kasvavaid puid on rohkem.

Matka hind 35 eurot. Hind sisaldab matkajuhtide teenust ja süstavarustust. Kuna see, kuidas ja millal randuda saab, selgub kohapeal, siis võiks igaüks endale süstas söömiseks toidupoolist kaasa võtta.Tulekust andke teada hiljemalt neljapäeva (21.04) hommikuks tel 5114099 või info@retked.ee

RAFTING JÄGALAL JA JÕELÄHTMEL
Nii Jägala kui Jõelähtme jõed on endiselt väga kõrged, eriti pikalt on ülikõrget veeseisu hoidnud Jägala ja kuna Kõrvemaa metsad on veel lund täis, siis on lisa tulemas ning veetase püsib kõrge ka eeloleva nädalavahetusel. Rafting toimub reedel, laupäeval ja pühapäeval kell 11.00, 14.00 ja 17.00 ning tööpäeva õhtuti kell 18.00.

KOOLITUS VÕHANDU MARATONIKS EHK ETTEVALMISTUS VEEMATKAKS SUURVEE AJAL

Reimann Retked OÜ ja Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituut ootavad kõiki harrastussportlasi, matkajaid, juhendajaid ja teisi huvilisi osalema veealade koolitusel.

Loengu I osa teemaks on ülevaate saamine
erinevatest sõiduviisidest ja vahenditest (kanuu, süst, parv/kummipaat jt.) ning vooluvete ja Eestimaa jõgede iseloomust. Kõige põhjalikumalt räägime Võhandust.

Loengu II osa toimub praktilise välitunnina loengule järgneval päeval (süstade ja kanuudega), kus käsitletakse täpsemalt sõidu- ja päästetehnikat kärestikes.

Koolitajad: Mart Reimann, Andres Kaju

Koolituse loengu osa toimub Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudis, Tondi 55, Tallinn (II korrus, auditoorium 211)

Koolitus toimub: 25. aprill k.a. kell 18.00 – 20.00 LOENG
26. ja 27 aprill PRAKTILINE ÕPPUS, mis toimub Pirita jõel
Lükati silla läheduses

Koolituse osalustasu: 7 EUR loeng, tasuda saab sularahas ja kohapeal.

Täpsemat informatsioon vaata SIIT
Registreeru koolitusele SIIN

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv