Rannapiiga ja Liisu tõsteti veele

28.04.2011
Teisipäeval lasid Sammuli puhkeküla pererahvas ja mittetulundusühingu Kaleselts liikmed kaldal talvitunud kalepurjeka Liisu ja katamaraani Rannapiiga taas Viljandi järve vette.

Võrtsjärve-äärse Kaleseltsi mehed tõid 40-sentimeetrise süvisega ühemastilise purjeka Liisu Viljandi järvele eelmisel kevadel ning maist novembri alguseni oli kõigil soovijail võimalik hüppetorni juures ootava Liisuga lõbusõitu teha. Ka tänavu loodavad kaleseltsi liikmed Liisu hooaja avada maipühade aegu.

Liisu teeb pootsman Ants Leiaru sõnul esimese sõidu 30. aprillil. «Siis tulevad Sakala miinijahtija meeskonna liikmed Viljandi linnavalitsuse inimestega järvele sõitma. Ametliku hooaja avame 1. mail, kui ümber Viljandi järve joostakse,» rääkis Leiaru.

Varem seisid nii tänavu kaheaastaseks saav Liisu kui vanem Rannapiiga järve linnapoolsel küljel, kuid sel aastal ootavad nad huvilisi Sammulis.

Enne vettelaskmist läbisid mõlemad alused kevadise hoolduse. Meeskond tõrvas Liisut ning vaatas ta põhjalikult üle. Rannapiigalt tõmbas Sammuli puhkeküla meespere aga viimased värvimisest jäänud kaitseteibid maha alles siis, kui Liisut juba vette upitati.

Sammuli puhkeküla perenaine ja Rannapiiga hooldaja Sirje Kull rääkis, et erinevalt eelmistest aastatest ei oota Rannapiiga huvilisi iga päev. Kui keegi tahab järvel tiiru teha, tuleb tal Sammulisse teada anda ja sõit tellida.

Kui aga soovijad sõita tahavad, võivad nad Kulli sõnul pardale pääseda nii Sammulist kui linnapoolselt kaldalt. «Meie oleme valmis tellijat sõidutama, aga kui tuleb üle järve minna, peab meile natuke ette teatama,» lausus ta.

Etteteatamine on vajalik ka Liisu pardale pääsemiseks. Et meeskonnaliikmed on igapäevaelus kalamehed ja tegutsevad hoopis Valmas, võtab neil Viljandisse tulemine aega. «Tuleb arvestada vähemalt pool tundi meie sõiduks Valmast Viljandisse, aga siis oleme valmis purjeka mõne minutiga järvele viima,» rääkis Liisu kapten Marko Vaher.

Nii kalepurjeka kui katamaraani pardale mahub korraga umbes 25 inimest.

skoor

4.5

Viimane kommentaar:

"Majad, järv, puhkamisvõimalused väga head. Aga kohe tundusid hirmutavad vana asfald ja väsinud betoontrepid. Ja kui õhtu edenedes õnnetus... (3.0)" Anna hinnang

Viljandi, Viljandimaa

Viljandi, Viljandimaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv