Elva tähistab Euroopa naabrite päeva

26.05.2011
Homme, 27. mail algavad Elvas Euroopa Naabrite päeva pidustused. Pidustuste raames maikuu viimsel nädalalõpul on võimalus osa saada rahvusvahelisest kunstist ja kultuurist, laadast ning näha kuulsa Mastrosimone etendust “Bang, bang you are dead”.

Reedel 27. mail kella 9 - 19 toimuvad Elva IV puukujude talgud Tartumaa Tervisespordikeskuses.
Kell 10 algab kahepäevane rahvusvaheline kunsti- ja käsitöölaat Elva lauluväljakul, kus kaubeldakse, tutvustatakse Eesti rahvuslikke traditsioone ja pakutakse väikelinna miljööd.

Laat on avatud kahel päeval kella 10-st 18-ni. Kell 12 algavad laadaplatsil kodumaisete ning meie põhja- ja lõunanaabrite laulu ja tantsu gruppide esinemised.

Kell 13 avatakse Elva raekojas kunstinäitus “ArtAroundSalo”, mis on Salo Kunsti Liidu ja Salo linna poolt koostatud rahvusvaheline projekt. Näitusel on väljapandud joonistused, maalid, skulptuurid, tekstiili kunst, graafika, segatehnika ja videotehnika sellistelt kunstnikelt nagu Tea Tikka, Oiva Gillsten, Jaana Saario ja teised.

Kell 14 esitab Kristinehamni noorte näitetrupp /Sma Pärlor/ esmakordselt väljaspool kodumaad kuulsa William Mastrosimone etenduse “Bang, bang you are dead”. Näidend räägib koolivägivallast ja selle tagajärgedest, esitatakse inglise keeles ja kestab 50 minutit.

Kell 15 algab Elva Matkakeskuses seminar “Tunne oma naabrit”. Seminaril osalevad Soome, Rootsi, Leedu ja Gruusia esindajad, kes tutvustavad oma piirkonna turismi, kultuuri ja väikeettevõtluseolukorda. Arutletakse teemal, kuidas tõhustada osalevate piirkondade koostööd. Seminar toimub inglise keeles.

Kell 19 algab lauluväljakul suur naabrite päeva sõpruskontsert, kus astuvad üles külalisesinejad Salost, Kempelest ja Plungest. Kell 21 Jätkub naabrite päeva pidu ansambliga Marju ja Kadri.

Laupäeval, 28 mail jätkuvad naabrite päeva üritused Elvas.
Kell 9 -19 jätkuvad Elva IV puukujude talgud Tartumaa Tervisespordikeskuses.
Kell 10 -18 jätkub lauluväljakul rahvusvaheline kunsti-ja käsitöölaat, kus pealaval astuvad üles esinejad nii meilt kui mujalt ja demonstreeritakse puukujude valmistamist.
Traditsiooniline Kellatornijooks toimub kell 12 Raekoja ees.

Kell 13 jõuab Elva Kesk tänavale Ameerika autode paraad koos ansambliga /Rockin`Lady and her Rivertown boys/.

Kell 16 avaneb võimalus veelkord näha Krstinehamni noorte näitetrupi /Sma Pärlor/ esituses Mastrosimone etendust “Bang, bang you are dead”.

Kell 20 algab lauluväljakul Elva linna sünnipäevapidu ansambliga /Meie Mees/.

Naabrite päev on kogukonna pidustus, mis ühendab inimesi nii kodus kui võõrsil naeratuste, käepigistuste, laulu-, tantsu- ja söögipeoga. Naabrite päev toimub igal aastal enamustes Euroopa linnades ja kestab tavaliselt ühe päeva. Eelmisel aastal tähistati Naabrite päeva 20 Euroopa riigis ja osales pea 10 miljoni inimest.

Lisainfot vaata SIIT.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Elva, Tartumaa

Elva, Tartumaa

Saada e-mail

Uudiste arhiiv