„Kodustatud kimonod“ Eesti Vabaõhumuuseumis

02.08.2011
Eesti Moekunstnike Ühenduse (EMÜ) järjekordne näitus, "Kodustatud kimonod" avatakse Eesti Vabaõhumuuseumi Pulga talus 4. augustil kell 16.00.

Näitusel on võimalik tutvuda 15 moekunstniku loominguga, mis on inspireeritud Jaapani rahvuslikest rõivastest. Enam kui poole sajandi vanustest Taisho ja Syowa ajastu kimonotest valmivad tänapäevased, Eesti maitsele kohandatud rõivamudelid. Näitust kureerivad moekunstnik Yumiko Okazaki Jaapanist ja vabaõhumuuseumi peavarahoidja Elvi Nassar. Väljapanek on avatud augusti lõpuni.

Kimono ,,kodustamisega“ tegeleb iga Eesti kunstnik oma kodus/ateljees iseseisvalt. Täna ja homme toimuvas õpitoas muuseumi Kuie koolis õpetab Yumiko Okazaki rahvuslikes vöödest – obidest - aksessuaaride valmistamist. Yumiko Okazaki on Tokio Harajuku Kõrgema Moekooli õppejõud. 2009. aastal korraldas Yumiko vabaõhumuuseumis rahvusliku pakutüki õpitoa ja osales ka EMÜ näitusel.

Lisaks jaapanlannale tutvustavad seekord oma loomingut Katre Arula, Diana Denissova, Anu Hint, Kärt Karjaste, Monika Kisand, Anne Metsis, Astra Mõistlik, Johanna Nurm, Eve Piibe, Juta Piirlaid, Sille Sarapuu, Anu Strandberg, Liivika Põvat Straus ja Küllike Tuvikene.

Näitust toetavad Eesti Kultuurkapital, Eesti Vabaõhumuuseum ja Jaapani Fond.

Eesti Vabaõhumuuseum ootab suvehooajal külastajaid iga päev kell 10-20. Piletihinnad: tavapilet 6, sooduspilet 3, perepilet 12 eurot.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv