Süstamatkad Viru Folgil

10.08.2011
Käsmu kaptenite küla lahutamatuks osaks on meri. Käesoleval aastal on võimalused merel mitmekesisemad kui eelmistel Viru Folkidel. Kõik huvilised saavad folgi ajal proovida tasuta meresüstaga sõitu.

Kellel huvi suurem, siis reedel kl 16.00, 18.00, 20.00 ning laupäeval ja pühapäeval kl. 14.00, 16.00, 18.00, 20.00 toimuvad nii süsta- kui haabjamatkad Kuradisaarele. Kõige romantilsemaks ja rahulikumaks meresõidu kogemuseks kujuneb matk algusega kl 20.00, kuna see lõpeb peale päikeseloojangut. Kuradisaare retke hind on 10 eurot inimene.

Kuna meresüstad on loodud pikkadeks meresõitudeks, siis toimuvad reedel kell 11.00 ja laupäeval-pühapäeval kell 9.00 matkad kaunile põhjamaisele Mohni saarele hinnaga 25 eurot inimene. Retke kestus on ca 4,5 tundi, retkel aerutame ca 20 km ning teeme jalutuskäigu Mohni saare põhjaosas, kus vaatame kuulsat nõmme, Mohni pärna ning majakat ja tsaari ja nõukogude armee rajatisi. Mohni retk on jõukohane kõikidele keskmises füüsilises vormis olevatele folgikülastajatele. Selleks, et teada saada, kas oled sobivas vormis, tasub enne Mohni matkale registreerimist Meremuuseumi sadamas süstasõitu proovida. Ka teistele matkadele registreerumine on soovituslik. Matkadel osalemiseks ei pea olema Viru Folgi piletit.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv