Algab Augusti TantsuFestival

15.08.2011
Täna, 15. augustil saab alguse kaheteistkümnendat korda toimuv Augusti TantsuFestival. Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi kuuluv rahvusvaheline etenduskunstide festival kestab augustikuu lõpuni ning selle raames toimub Tallinnas kokku 24 etendust 16 trupilt 11st riigist.

Kanuti Gildi SAAL korraldab juba kaheteistkümnendat korda rahvusvahelise kaasaegse tantsu festivali Augusti TantsuFestival, mis on aastatega muutunud rahvusvaheliselt hinnatud sügise alguse tantsufestivaliks Põhjamaades ja kogu Euroopas, olles tuntuim kaasaegse tantsu festival Eestis. Festival on osa Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmist. Ees on kaks nädalat täis eriilmelisi lavastusi alustades kohalikest tegijatest ja lõpetades külalistega Jaapanist.

Festivali avab Rootsi koreograaf-filmilavastaja Gunilla Heilborn oma värske lavastusega „This is Not A Love Story“. See humoristlik lugu räägib kahest kangekaelsest tegelasest kes otsivad konteksti ja sidemete järele, mis tunduvad alati olevat meie ulatusest väljas ning nende teekonna eesmärgiks pole mitte sihtkoht, vaid retk ise. Tantsuline „road movie“.

Augusti TantsuFestivali esimesel nädalal saab veel näha Madriidist pärit koreograafi Cuqui Jerez’i terast ja kaasakiskuvat lavastust „The Croquis Reloaded“, Brüsselis elava ameerika noore koreograafi Daniel Linehani kahte eri-ilmelist lühilavastust ning omamaiste Taavet Janseni ning Peeter Rästa müstilist tööd „Samuel Beckettile“.

Avanädala mõlema esietenduse eest kannavad hoolt Eesti kunstnikud. Teisipäeval esietendub Rahvusraamatukogu amfiteatris Mihkel Ernitsa ja Laura Kvelsteini „It was good while it lasted (feat. Luminoso) ), mis on inspireeritud Raul Rajangu klaasboksist. Järgnevatel päevadel saab sama etendust näha ka Viru Keskuse esimese korruse aatriumis.

Neljapäeval saab teoks omapärane audio-lavastus, mille taga on loomingulise ühendus nu.unioon ning Klassikaraadio. ONE TRIP/ ONE NOISE ühendab lavastajaid, näitlejaid ning muusikuid ning teos kantakse ette otse-eetris vaid korra! Võimalusi sellest osasaamiseks on mitmeid: minna Klassikaraadio stuudiosse, Rakvere teatri puhvetisse, Kanuti Gildi SAAL-i või istuda kodus raadiovastuvõtja ees.

Augusti TantsuFestival pole kunagi kartnud ületada stereotüüpe, neid kas või jõuga lõhkudes. Sellest erinev pole kava ka sellel aastal: hiilides, kavaldades, surudes või tantsides lammutavad festivali esinejad piire tantsukunsti ning muude kunstiliikide vahel. Taaskord on eesmärgiks panna publik imestama, rõõmustama, vihkama ja mõtisklema.

Augusti TantsuFestival 2011 saab teoks tänu partneritele: Eesti kultuuriministeerium, Tallinna kultuuriväärtuste amet, Eesti Kultuurkapital, Hispaania saatkond, Poola saatkond, Flaami välisministeerium, Walloonia välisministeerium, Prantsuse Kultuurikeskus, EU/Japan Foundation ja Euroopa Liidu programm Kultuur.

Täpsem festivali kava ja info: www.tantsufestival.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv