Jätkub Augusti TantsuFestival 2011

22.08.2011
Käesoleval nädalal jätkub 15. augustil alanud kaheteistkümnendat korda toimuv Augusti TantsuFestival. Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi kuuluv rahvusvaheline etenduskunstide festival kestab augustikuu lõpuni ning selle raames toimub Tallinnas kokku 24 etendust 16 trupilt 11st riigist.

Augusti TantsuFestival pole kunagi kartnud ületada stereotüüpe, neid kas või jõuga lõhkudes. Sellest erinev pole kava ka sellel aastal: hiilides, kavaldades, surudes või tantsides lammutavad festivali esinejad piire tantsukunsti ning muude kunstiliikide vahel. Taaskord on eesmärgiks panna publik imestama, rõõmustama, vihkama ja mõtisklema.

Festivali teist nädalt alustab üks kohaliku tantsuskeene tippkollektiive – ZUGA ühendatud tantsijad, kes tähistasid hiljuti oma 10. sünnipäeva ning ilmutasid sellega seoses omapärase lavastuse „Kohe näha, et vanad sõbrad“. Sõprusest ja ajast rääkivat lavastust saab peale Augusti TantsuFestivali näha ka Draama festivali põhiprogrammis 7. ja 8. septembril Tartus.

Teisipäeval, 23. augustil, on festivali kavas kaks lavastust. Kell 19 astub Von Krahli Teatris publiku ette „tantsiv jurist“ Poolast. Aastaid tagasi lõpetas Rafal Dziemidok oma juurakarjääri, et pühanduda tantsukunstile. Tallinnas nähtav “Floe” pole koreograafiline soolo, kuigi seda esitab vaid üks tantsija. See on looming, mis põhineb ruumi, valguse ja heli sees liikumisel ning on inspireeritud islandi helilooja Jon Leifs’i loomingul. See on elav pilt, mis laotub üle aja.

Seejärel jätkub õhtu Kanuti Gildi SAALis prantslase David Wampach’i füüsiliselt jõulise lühietendusega “Battement”, mis seab kahtluse alla klassikalise balleti kuulsa kõrge jalalöögi grand battement’i. Seda liigutust aluseks võttes luuakse dialoog kolme tantsija vahel. David Wampach’i võib kindlasti lugeda üheks Euroopa tantsumaastiku tõusvaks täheks.

Kolmapäeval jätkuvad festivali etendused taas Von Krahli Teatris, kus esmakordselt astub meie publiku ette omapärane Soome-Šoti füüsilise teatri trupp Oblivia. “Entertainment Island 2” on hirmnaljakas kujutis elustiilist, kus kohalik kultuur kohtub üleilmsega.

Nagu esimesel, nii ka sel nädalal on Augusti TantsuFestivali kavas ka etendusi avalikus ruumis. Belgia trupp t.r.a.n.s.i.t.s.c.a.p.e. toob Tallinna oma spetsiaalselt konstrueeritud haagissuvila ning selles ja selle ümbruses nende eripalgeline kolmik-lavastus aset leiabki. Neljapäeva õhtul ollakse Tammsaare pargis ning laupäeval Pikal tänaval.

Reedel annavad Von Krahli Teatris oma etenduse Jared Gradinger ja Angela Schubot Berliinist. Füüsiliselt külluslikus duetis otsitakse tingimusteta intiimse koosolu võimalikust.

Nädalavahetusel astub Augusti TantsuFestivalil üles Jaapani kaasaegseteatri trupp FaiFai oma paljurännanud lavastusega „My name is I LOVE YOU“. Läbi aasiapärase huumoriprisma jutustakse lugu hirmust, mida me tunneme armastuse poole liikudes. Kaasaja Jaapani noorte kultuurist inspiratsiooni ammutav trupp on oma kodumaal üks hinnatumaid.

Täpsem festivali kava ja info: www.tantsufestival.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv