Kanuti Gildi SAALi hooaja algus toob Tallinnasse Mart Kangro uuslavastuse

13.09.2011
Kanuti Gildi SAAL avab oma uue hooaja 16. septembril sündmusega Vertikaalstart. Publiku ees on kunstnikud, kelle teed ristuvad Kanuti Gildi SAALiga algaval hooajal.

Hooaja avaetenduseks SAALis on Mart Kangro augutis Helsingi Juhlaviikodel esietendunud "Talk To Me". Tegemist on rahvuvahelise lavastusega, mis sai Soomes ülimalt positiivse publiku ja meedia vastuvõtu osaliseks.

Katkend Maria Sakö arvustusest, mis ilmus Helisingin Samomates: „Sõna muutumine liikumiseseks ja liigutuse libisemine sõnaks muutub ainulaadseks lõpptulemuseks. „Talk To Me“ veereb loomulikus rütmis moodustades ribadest koosneva lapiteki. Esinejad eralduvad persoonideks. Igaleühele areneb oma rada. Lavastus „Talk To Me“ on sealhulgas ka väga meloodiline. Etenduse lõppedes ei ole publikule arusaadav, millega on täpselt tegemist. Teise inimese? Maailma? Kunsti? Igaljuhul millegi innuka, hella ja hoolivaga.“ Talk To Me muutta intiimin universaaliksi – Maria Säkö, Helsingin Sanomat 21.08.2011

Lavastaja Mart Kangro enda sõnul sukeldub tema uuslavastus indiviidi mikrokosmosesse. Lisaks erinevate isiklike lugude omavahelisele sidumisele sik-sakitab etendus pidevalt isiksuse ja esineja osmootilisel piiril.

Laval on ning meid kõnetavad Juha Valkeapää, Kaja Kann, Taavi Kerikmäe,Vera Nevanlinna ja Mart Kangro.

Etendused "Talk To Me" on Kanuti Gildi SAALis 22.,23.,24., 26. ja 27. septembril kell 19.30.

Lisaks Kangrole toob uus hooaeg 8. oktoobril esietenduva ZUGA ühendatud tantsijate uuslavastuse „Võluvärk“. NB! Rõõmustagem, sest tegemist on etendusega, mille sihtrühmaks on 4 – 7 aastased inimesed.

7.-10. novembril aga toimub järjekordne NU Performance Festival, mis kuulub Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi. Festival tegeleb külalislahkuse mõiste ja tavaga. Toimumiskohaks on tavapäratult Sokos Hotel Viru.

2011. aasta sügisel saab Kanuti Gildi SAALis näha ka rohkelt külalisetendusi nii Tartu Uuelt Teatrilt kui teistelt põnevatelt kooslustelt.

2012. aasta talv ning kevad toovad publikuni uuslavastused Katrin Essensonilt, Maike Londilt, Taavi Varmilt, Henri Hütilt ja teistelt põnevatelt loojatelt.

Kohtumiseni teatris Kanuti Gildi SAAL!

HOOAJA AVASÜNDMUSED:

VERTIKAALSTART 16. septembril kell 19:30

ETENDUSED „TALK TO ME“ 22., 23., 24., 26. ja 27. septembril kell 19:30 / KANUTI GILDI SAALis, PIKK 20 / TALLINN

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv