Raoul Kurvitza sooloplaadi „Forbidden to Sing“ esitluskontsert

27.09.2011
Reedel, 30. septembril kell 19.30 toimub Tallinnas, Kanuti Gildi SAALis Raol Kurvitza sooloplaadi "Forbidden to Sing" esitluskontsert.

Raoul Kurvitz on publikule tuntud performance'i- ja maalikunstnikuna, kes aga üllatuslikult astub seekord üles lauljana. Tegemist on unikaalse ja ebatavalise projektiga, sest oma sõnade kohaselt pole Raoul Kurvitz laulda iialgi osanud ning täieliku viisipidamatuse tõttu on ümbritsevad inimesed tal lapsepõlvest saadik igasugused laulukatsetused ära keelanud, kuid nüüd on see ikkagi juhtunud. Sellest tuleb ka plaadi pealkiri.

Kurvitz, kes muude ettevõtmiste kõrvalt on varem tegutsenud ka trummarina ansamblite "Reval", "Aeg" ja "Ultramelanhool" koosseisus, esitab nüüd vokalistina omaenda loodud muusika ja poeetiliste tekstidega lugusid. Sekka satub ka cover Jesse Colin Young'i "Darkness Darkness", mille ümisemisest tema 50. eluaasta künnisel laulukirg algaski.

Stiili seisukohalt ei varja Kurvitz oma eeskujusid, kes seda muusikat kuulates on vägagi aimatavad: Blixa Bargeld, Nick Cave, Leonhard Cohen ja Tom Waits. Siiski on Kurvitza tehtu mõnevõrra erinev juba sellegipoolest, et ta enda sõnul laulda ei oska. Väljendada tal selle projektiga aga siiski üht-teist on, nii tekstides kui puhtas ekspressioonis, kuivõrd kogu ettevõtmine on sündinud sügavast elulisest ängist.

Kontserdil tulevad plaadile salvestatud lood ettekandele live's koos salvestusel osalenud muusikutega. Sissejuhatuseks näitab Kurvitz valiku videoid oma varasematest performance'itest.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv