Fotonäitus „Moskva portreed“ Kiek in de Kök´is

29.09.2011
Tallinna Linnamuuseumi Kiek in de Kök´i suurtükitornis avatakse 4. oktoobril Moskva Linnamuuseumi fotonäitus „Moskva portreed“.

Näitus leiab aset Tallinna ja Moskva vahelise kultuurikoostöö raames, mis sai alguse 2008. aastal. Seitsme aasta jooksul on korraldatud mitmeid sõprusvisiite, Tallinna ja Moskva kultuuripäevi, vastastikku on osaletud erinevatel festivalidel ja konverentsidel.

Seekordne näitus „Moskva portreed“ põhineb Moskva Linnamuuseumi fotokollektsioonil. Fotokogu koosneb ca 50 000 fotost mis kajastavad Moskva linna elu 19. saj II poolel kuni 21. saj alguseni.

Näitus kajastab Vene impeeriumi ajaloolise pealinna Moskva ilme muutumist ajas, mis peegeldumas eri ajastute arhitektuuris ja mälestusmärkides. Fotodel näeme Moskvat Vene impeeriumi pealinnana 19. saj. lõpul, 20. saj. alguses, Teise maailmasõja aastatel, ajal, mil Juri Gagarin kosmosesse lendas ning olümpia-aastal 1980. Näha võib ka linna kui kaasaegset metropoli - pilvelõhkujaid, moodsaid ärikeskuseid, spordi- ja kultuurihooneid, elitaarseid elamuid ning väljakute ja tänavate kaasaegset ilmet.

Fotonäitus "Moskva portreed" on avatud Kiek in de Kök´i I korrusel 5. oktoobrist 13. novembrini 2011. Muuseum on avatud oktoobris T-P 10.30-18.00, novembris 10.00-17.30. Sissepääs muuseumipiletiga.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv