Algab Metropolit​an Opera otseülekannetehooaeg Forum Cinema kinodes

13.10.2011
Metropolitan Opera avab The MET: Live in HD uue hooaja laupäeval 15. oktoobril G.Donizetti ooperiga Anna Bolena, mis on üks paljudest otseülekandele tulevatest alanud hooaja METi uuslavastustest.

Ooperi otseülekanne New Yorgist jõuab Eesti vaatajateni Forum Cinemas kinode Coca-Cola Plaza, Ekraan ja Astri vahendusel.

Tunnustatud ooperilavastaja David McVicari ja dirigent Marco Armiliato juhtimisel jõudis alanud hooaja avaetendusena Metropolitan Operas esmakordselt lavale G.Donizetti ooper Anna Bolena, kus nimikangelanna rollis astub üles ooperilavade tähtsopran Anna Netrebko, kellele sekundeerib Jane Seymouri rollis samuti venelannast sopran Jekaterina Gubanova. Kuningas Henry VIII osas astub lavale Ildar Abdrazakov.

Donizetti ooper Anna Bolena on ainese saanud Inglise ajaloosündmustest, käsitledes Tudorite ajajärgu valitseja Henry VIII teise naise Anne Boleyni elu viimaseid traagilisi päevi. Elizabeth I ema Anne Boleyn oli üks mõjukaimaid inglise kuningannasid, kellele sai saatuslikuks võimetus tuua ilmale meessoost troonipärija, mistõttu truudusetu kuningas ta reetis ja tänu õukondlikele salasepitsustele naisest hukkamise läbi vabanes, et tõsta kuningannatroonile Anne’i õuedaam Jane Seymour. Donizetti on võtnud ajaloost selle fakti ja vorminud kauni dramaatilise ooperi, mis omal ajal tõi heliloojale ka rahvusvahelise tuntuse.

The MET: Live in HD algav 2011 -2012 hooaeg toob vaatajateni üle maailma 11 otseülekannet New Yorgi mainekalt ooperilavalt, millest lausa 7 etendust on Metropolitan Opera alanud hooaja uuslavastused. Juba 29. oktoobril jõuab ka Eesti vaatajateni algava hooaja teine otseülekanne - Mozarti aegumatu meistriteose „Don Giovanni“ METi uuslavastus, kus peategelast kehastab Mariusz Kwiecien ja dirigendipuldis juhatab Michael Grandage’i lavastatud karismaatilist ning elujanu täis ooperit Metropolitan Opera muusikajuht James Levine.

Eestis on võimalik otseülekandeid Metropolitan Operast vaadata Forum Cinemas kinodes Tallinnas kinos Coca-Cola Plaza, Tartus kinos Ekraan ja Narvas kinos Forum Cinemas Astri. Kinos Coca-Cola Plaza on võimalik vaadata ka ooperite salvestatud kordusseansse otseülekannetele järgneva pühapäeva päeval ja nädal hiljem esmaspäeva õhtul. Lisainfo ajakava ja ooperite kohta leiab Forum Cinemas kinode kodulehelt: www.forumcinemas.ee/ooper

Piletid The MET: Live in HD hooaja ooperitele on juba müügil Forum Cinemas kinode kassades ja interneti piletipoes: www.forumcinemas.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv