Tornimäel ja Kuressaares tähistatakse Aira Kaalu 100. sünniaastapäeva

03.11.2011
7. novembril 2011 täitub sada aastat kirjaniku ja ühiskonnategelase Aira Kaalu sünnist. Sel puhul toimuvad Pöide vallas ning Kuressaares mälestusüritused.

Aira Kaal sündis 7. novembril 1911 Saaremaal Uuemõisa vallas Mui küla Tiidu talus ning pälvis tuntuse ja tunnnustuse kirjaniku, tõlkija ja ajakirjanikuna. 1980. aastal oli ta üks 40 kirjale allakirjutanutest. Aira Kaal suri 7. aprillil 1988 Tartus ning on maetud Pöide kalmistule.

Aira Kaalu sünnikoha lähedale jäävas Tornimäe rahvamajas toimub neljandal novembril kirjaniku juubeli tähistamine. Tähtpäevakohaste ettekannetega astuvad üles Ülle Kruus ning Anu Urmet. Seejärel esitab Tornimäe näitering lavastuse Aira Kaalu romaani “Mamma ja mina” aineil.

Et päris sünniaastapäev langeb esmaspäevale, avatakse Kuressaare linnuses just siis, 7. novembril 2011 kell 16.00 Saaremaa Muuseumi teadusdirektor Olavi Pesti poolt koostatud näitus “Aira Kaal (Hone) – 100”. Järgneval mälestusüritusel meenutavad klassikut tema vennatütar Ülle Kruus ja sõber Aimi Pitk. Kuulata saab päevakohaseid Aira Kaalu loominguga seotud heliülesvõtteid.

Mälestusüritustel osalemine on kõigile soovijaile vaba ja tasuta.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Kuressaare, Saaremaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv