7. novembril algab Sokos Hotel Virus NU Performance Festival

04.11.2011
Esmaspäeval, 7. novembril algab suurejoonelise avamisega Sokos Hotel Viru ruumides rahvusvaheline kaasaegse performance’i ja teatri biennaal NU Performance Festival IV, mis kannab alapealkirja HOSBITALITY.

Ligi 50 rahvusvahelist ja kodumaist etendus- ja tegevuskunstnikku näitavad Tallinnas oma töid, mis on kohandatud ja spetsiaalselt loodud Sokos Hotel Viru ruumidesse.

Tänavu aastane NU Performance festival jätab maha tavapärase teatriruumi ja seda selleks, et vallutada argipäeva lava. Tegemist on Eestis ja naaberriikides esmakordse juhtumiga, kus kogu festival toimub tervenisti hotellis.

”Usume oma hotelli külalislahkusse ja festival aitab rõhutada külalislahkuse olulisust kogu turismivaldkonnas,” ütles Sokos Hotel Viru tegevdirektor Anu Soosaar. ”Samas püüame pidevalt laiendada ka hotelliteenuste sisu, jaanuaris avasime muuseumi, nüüd pakume külalistele tegevuskunsti tippe.”

Festivali kuraatorid, Saksamaal baseeruvad Silke Bake ja Peter Stamer on valinud keskseks teemaks külalislahkuse mõiste ja tava. Mis tähendab olla külaline? Milline on külalislahke etendus? Mis on selle žestid? Kuidas võtta vastu võhivõõrast? Kuidas jagada võõraga ühtekuuluvustunnet? Need on mõned küsimused, mida festival esitab.

Silke Bake: „Partneri Sokos Hotel Viru ja selle mitmekülgne ajalugu tõotab NU Performance Festivalile paljulubavat kohta ideede katsetamiseks ning ruumi nendega mängimiseks.“

NU Performance festival avatakse Sokos Hotel Virus esmaspäeval kell 19.00 ning seda koos Peeter Änilase ja Põlva Linna Puhkpilliorkestriga, kes häälestavad oma trompetid, et viia läbi festivaliavaparaad hotellis. Orkester kutsub kõiki üles liituma nende poolt esitatava orkestreeritud karaokega.

Nu Performance Festival kuulub Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi.

NU Performance Festival 7.-10. november Sokos Hotel Viru ruumides.

Lisainfo ja kava: http://nuperformancefestival.blogspot.com/

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv