Jõulude ja aastavahetuse vahelisel ajal näeb Kanuti Gildi SAALis oma ja uut tsirkust

22.12.2011
27. – 30. detsembril etendub Kanuti Gildi SAALis OMAtsirkuse lavastus "Dr. Acula".

"Dr. Acula" on koreograaf Alissa Šnaideri esimene tsirkuse lavastus, mis esietendus selle aasta augustis Uue Tsirkuse Festivalil „Tsirkusepuu“.

"Dr. Acula” on kujutlusvõimet ergutav kogemus, mis ühendab tantsu, füüsilist teatrit, muusikat ja tsirkust, pakkudes maagiat ja üle mõistuse rabavaid trikke. Vaatajad viiakse kummalisse maailma, et uskuda võimatut – uskuda tsirkuseimet, mis haarab sind kaasa ja paneb unustama argipäeva.

Lavastaja Alissa Šnaider: „Mulle läheb korda müstiline jõud, mis krahv Draculat käivitab ja mis laseb võtta erinevaid vorme, kas looma, tuule või inimese oma ning mille jõul ta liigutab objekte. Mulle meeldib mõte, et vampiirid on olendid, kes käsitlevad inimkonna norme ja eetika moraali ehk siis seda, mis on hea ja mis on halb. Minus ei tekita hirmu imelik punaste silmadega ja kihvadega olend vaid see, et tema langetab otsuse minu üle, kas anda mulle igavene elu või mitte. Ehk siis, mind huvitab see, mis tunne on olla vaakumis ning mis tunded kaasnevad lõpmatusega.“

Tsirkus on tänapäeval kogu maailmas arenenud meelelahutuslike trikkide näitamise paigast äärmiselt uudseks ja põnevaks kunstivormiks. Kaasaegse tsirkuse lavastustused on oma olemuselt näiliselt inimvõimete piiridel tegutsevad esteetiliselt kaunid, lummavad, nauditavad ja mõtestatud kunstisündmused, kus sageli põimuvad teater, elav muusika, koreograafia ja akrobaatiline meisterlikkus.

Alissa Šnaider alustas tantsijana teed Fine 5 Tantsukoolis. Ta on töötanud koos Sasha Pepeljajeviga, Sandra Zga, Marten Spangbergiga ja teistega. Koostöös Sandra Zga on neil ühine diskopop bänd QueeNNaive.

OMAtsirkus on noorte tsirkusetrupp, kes tegeleb uue tsirkusega juba 13 aastat. Etendusi on mängitud Häädemeestes, Kihnus, Pärnus, Tartus, Varblas, Rakveres, Berliinis, Riias, Liepajas, Nordsköppingis, New Yorkis ja Washington DC-s.

Idee, lavastus, koreograafia: Alissa Šnaider
Tsirkusetehnilised lahendused: Margus Terasmees
Muusika ja ansambli aranžeeringud: Renzo van Steenbergen
Akrobaatika: Heidi Kann
Produtsent: Eksperimentaalse Liikumise Keskus; Kaasprodutsent: Kanuti Gildi SAAL
Toetajad: Tallinna Kultuuriväärtuste Amet, Eesti Kultuurkapital
Esietendus: 12.08.2011 Uue Tsirkuse Festivalil „Tsirkusepuu“, Tallinnas Kadrioru pargis

NB!!! *Päris pisikestele ja inimestele, kes ei ole valmis kogema õudust ja hirmu, ei ole soovitatav.

Etendused Kanuti Gildi SAALis 27.- 30. detsembril. Info: www.saal.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv