Aastavahetuse galakontsert Berliinist Forum Cinemas kinodes

04.01.2012
Berliini Filharmoonikud ja klaverivirtuoos Jevgeni Kissin dirigent Sir Simon Rattle juhtimisel tervitasid uue aasta saabumist suurejoonelise aastavahetuse galakontserdiga Berliini Filharmoonias.

Möödunud aasta viimasel õhtul salvestatud kontserti on Eesti publikul võimalik nautida suurel ekraanil HD pildikvaliteedis ja 5.1 ruumilises heliformaadis vaid ühel õhtul, laupäeval 7. jaanuaril kell 19 Forum Cinemas kinodes Coca-Cola Plaza, Astri ja Ekraan.

Berliini Aastavahetuse Galakontserti kuulama tulles saab maailma parimaks peetava orkestri esituses ja nende muusikalise juhi Sir Simon Rattle dirigeerimisel kuulata Antonín Dvořáki Slaavi tantsu nr 1, C-duur op. 46; Maurice Raveli „Narri koidikulaulu“( Alborada del gracioso) orkestreeritud versiooni süidist „Peegeldused“ ( „Miroirs“); Richard Straussi Salome tantsu ooperist “Salome”; Igor Stravinski Kaštšei saatanlikku tantsu, Tulilinnu hällilaulu ja finaali balletist „Tulilind“ ning Johannes Brahmsi Ungari tantsu nr. 1 g-moll. Gala silmapaistvamaks osaks on norra helilooja Edvard Griegi Sümfooniline tants nr. 2, op. 64 ja Klaverikontsert a-moll op. 16 ettekanne, millele Jevgeni Kissin lisab juurde oma isikupärase tõlgendusliku nüansi.

Berliini Filharmoonikud on ligi 130 aastat mänginud Berliini muusikaelus üliolulist rolli. Nimekate dirigentide käe all on orkestril välja kujunenud täiesti unikaalne kõla ning neid peetakse maailma üheks parimaks orkestriks. 129 erinevast riigist pärit muusikud on võitnud mitmeid erinevaid auhindu, nende hulgas briti klassikalise muusika auhind, mitmed Grammy’d, ECHO Klassic jne. Enamasti on kõik orkestri esinemised pikalt ette välja müüdud, seega avaneb antud kontserdisalvestise käigus unikaalne võimalus saada kinoekraani vahendusel osa andekate muusikute vana-aasta õhtu galakontserdist.

Venemaal sündinud klaverikunstnikku Jevgeni Kissinit peeti juba lapsepõlves imelapseks. Oma jõuliste interpretatsioonide ning suurepärase virtuoossusega tuntud Kissinist on saanud üks noorema põlvkonna populaarsemaid pianiste, kes on nõutud esineja üle kogu maailma. Teda on pärjatud nii Jeruusalemma Ülikooli audoktori kraadi kui ka arvukate auhindadega, nende hulgas Herbert von Karajani auhinnaga ning kahe Grammyga.

Sir Simon Rattle sündis Liverpoolis ning õppis Londoni Kuninglikus Muusikaakadeemias. Ta on terve klassikalise muusika austajate põlvkonna jaoks andeka dirigendi kehastuseks. Nüüdseks on temast saanud inspiratsiooni allikas ning mentor noorte dirigentide põlvkonnale. Auhinnatud dirigent tõsteti 1994. aastal rüütliseisusesse. Peale 15 aastat regulaarse külalisdirigendi staatust sai Sir Simon Rattle’ist 2002. aastal Berliini Filharmoonikute peadirigent ning kunstiline juht.

Berliini astavahetuse galakontserdi salvestist on võimalik vaadata laupäeval 7. jaanuaril kell 19 Forum Cinemas kinodes Coca-Cola Plaza, Astri ja Ekraan. Piletid on müügil kinode kassades ja Forum Cinemas piletipoes internetis: www.forumcinemas.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv