Selleaastane Battery Surfilaager mõtleb roheliselt!

29.05.2012
11-15 juulil toimub Roosta Puhkekülas taas Eesti purjelauahooaja traditsiooniline tippsündmus Battery Surfilaager.

Sel aastal keskendub Surfilaager esimese suurüritusena loodust säästvatele teemadele, et ürituse mõju keskkonnale võimalikult sõbralikuks muuta. Eelmisel aastal osales Surfilaagris rekordarv külalisi, küündides pea 4000 osalejani.

Järjekorras 14. Surfilaager pakub juba harjumuspärast programmi, mis sellel aastal veelgi mitmekesisemaks on muudetud. Esindatud on surfiklubid üle Eesti ning toimub arvukalt koolitusi nii algajatele kui ka juba kogenenud purjelaua- ja lohesurfaritele. Kavast võib leida erinevaid tantsutreeningud, kinoõhtuid ja palju huvitavat ka lastele.

Peamine erinevus seniste üritustega on aga roheline mõtteviis. „Kuna suurürituste mõju loodusele võib olla väga kurnav, otsustasime teha kõik endast oleneva, et imekaunis Roosta rand ka selliseks jääks. Oleme loonud kõik võimalused prügi sorteerimiseks ning ühekordset taarat territooriumile ei luba. Kes ei oska sorteerida, leiab õpetuse prügikastide juurest ja võib nutitelefoni abil ka selgitavat videot vaadata. Kõik jäätmed jõuavad hiljem taaskasutusse,“ lubas Surfilaagri peakorraldaja Kristel Vettik. „Õhtul kasutame valgustuseks ka päikesepatareidel töötavaid lampe. Ja lõket võib teha vaid selleks ette nähtud grilliplatsil, mis on tuletõrjekaalutlustel väga oluline,“ lisas Vettik.

Jooksvat infot ja täienevat programmi saab jälgida kodulehelt www.surfilaager.ee ning Facebookist https://www.facebook.com/surfilaager

Seoses toimuva Surfilaagriga on sisseviidud liikluskorralduse muudatus Riguldi-Dirhami teelõigul kiiruspiiranguga 30 km/h. RMK rannaparkla on tavakülastajale suletud koos sinna viiva teega.

skoor

4.5

Viimane kommentaar:

"Tõeliselt hea teenindus mõnusas keskkonnas ning ülimaitsvad toidud:) (5.0)" Anna hinnang

Läänemaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv