Tallink toob Tallinn-Helsingi liinile maailma suurima reisilaeva Silja Europa

23.01.2013
Oma klassis maailma suurim reisilaev Silja Europa alustab reise 23. jaanuaril Tallinn-Helsingi liinil väljumisega kell 13.00 Tallinna Vanasadama D-terminalist.

Ligi 900 reisijat enam mahutav Silja Europa vahetab välja eelnevalt Tallinn-Helsingi liinil sõitnud reisilaeva Baltic Princess.

Kajutite arvu osas maailma suurim reisilaev Silja Europa on ehitatud Saksamaal aastal 1993. Silja Europa pikkus on 202 meetrit, laius 33 meetrit ning ta võtab korraga peale kuni 3123 reisijat. Laeval on kuus erinevat kajutiklassi, viis erinevat restorani, kaks baari ja kaks ööklubi, ilusalong ja saun ning neli poodi.

Alusel on kõrgeim jääklass 1A Super ning maksimumkiirus 21,5 sõlme. Laeva autotekk mahutab 932 liinimeetrit sõidukeid ja kaubaveoühikuid. Laeval heisati seoses Eesti laevaregistrisse kandmisega kodusadamat Tallinna sümboliseeriv sini-must-valge lipp.

Tallinna Sadamale kuuluva Vanasadama kaudu on käesoleval ajal Tallinnast Helsingisse ja tagasi võimalik sõita kokku kuue reisilaevaga. AS Tallink Grupp teenindab Tallinn-Helsingi liinil kahe uue generatsiooni kiirlaevaga Star ja Superstar ning kruiisilaevaga Silja Europa.

Tallinki laevade kõrval on liinil Eckerö Line’i eelmise aasta viimasel päeval reise alustanud Finlandia, mis teenindab reisijaid koos seni seilanud laevaga Nordlandia. Viking Line on teatanud, et Viking XPRS-i kõrvale lisandub alates 6. maist teise reisilaevana Isabella.

2012.aastal reisis Tallinna ja Helsingi vahel 7,26 miljonit inimest, mis moodustas 82 % kõikidest Tallinna Sadama reisijatest. Kokku oli Tallinna Sadama 2012.aasta reisijate arv rekordilised 8,84 miljonit.

Laevafirmadest teenindas Tallink 2012. aastal kokku ligikaudu 5,47 miljonit inimest ehk 62 protsenti kõigist reisijatest. Järgnesid Viking line ligi 1,83 miljoni (21 protsenti), Eckerö Line 921 151 (10 protsenti) ja St.Peterline 183 353 (kaks protsenti) reisijaga. Kruiisireisijaid oli mullu kokku 441 624, mis tegi nende osakaaluks viis protsenti.

skoor

4.9

Viimane kommentaar:

"Sõitsin klassiga Rootsi keele praktikale ja kui ma laeva astusin oli mul vastas üks hästi tore naine kes naeratas hästi armsalt ja ütles... (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Uudiste arhiiv