Tartu Uus Teateris esietendub uuslavastus „Autori surm“

25.02.2013
Tartu Uus Teater esitleb: uuslavastus „Autori surm“. Esietendus 06.03 kell 19.00 Tartus, Lai tn 37 saalis. Ainult 8 etendust, ainult Tartus!

Mis elu elas Raimond Valgre ise ja mitu elu elame meie, tema kuulajad, tema eest? Kas pole liiga palju küsitud endalt ja kosmoselt, mis oleks võinud Raimondist saada, kui ta oleks pääsenud Ameerikasse? Aga miks me ei küsi, mis oleks võinud temast saada, kui sõja oleks võitnud Saksamaa? Või mis oleks võinud temast saada, kui ta oleks suutnud nõukogude muusikat kirjutada ning meie päevini ellu jääda? Või kui ta oleks keerulistel aegadel hoopis abiellunud Niinaga ja loobunud muusikast?
Mis kõik oleks võinud veel juhtuda? Kas meil oleks siis armastatud Raimond Valgret?
Kui Valgre on armastatud romantiline kangelane eesti popmuusikas – ja sellisena vajalik – kas võib siis öelda, et tema elu oli õnnestunud just nii, nagu see oli, kõiges oma kohutavuses.

Lavastus ei jutusta Raimond Valgre traagilist ja ikoonilist elulugu, vaid elustab tema elamata jäänud elud ja tema muusika varjatud allhoovused. Need on lood muusikast ja valikutest. Need on lood autorist ja tema surmast. Ja need on lood meist, Valgre lugejatest-austajatest, kes me üha ajalugu ümber kirjutame ning oleme Valgrest teinud traagilise Autori, kuid ei suutnud teda aidata tema eluajal.

Lavastus on kahes vaatuses ning mängu on haaratud terve teatrimaja. Mängu tuleb ka maja ajalugu spordisaalina ning samas paigas asunud Tartu Pühavaimu kiriku kohavaim.
Ruumispetsiifilisuse tõttu ei mängita lavastust väljaspool Tartut.
Lai 37 maja on detsembrist ametlikult pikemaks ajaks Tartu Uue Teatri valduses ning „Autori surm“ esimene lavastus nüüdses omas majas.

Laval kohutavaimate aastate vennaskond:
Ardo-Ran Varres
Helgur Rosenthal
Mart Aas

Lavastaja: Ivar Põllu
Kunstnik: Kristiina Põllu
Valguskunstnik: Rene Liivamägi

Esietendub 6. märtsil 2013
Etendused: 8.03 / 9.03 / 10.03 kell 19.00
4.04 / 5.04 / 6.04 / 7.04 kell 19.00

Soodushinnaga piletid müügil SIIN (v.a esietenduse piletid)

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv