Looduskunsti näitus Kuressaare linnuses

27.03.2014
Piibe Piirma:
"Hübriidne praktika - üldiselt üksikule"
Kuressaare linnuse peakorrusel 26.märts – 25.mai 2014


"Miks meri on sinine? Miks liblikas lendab? Mis päike tõuseb?", nii küsib laps, kombates ilmaelu olemust ja piire. See on oluline algus teadusliku ja loova mõtlemise ühendamisel. Meie kultuuriline sümboolika on tänu teadusele ning üha populaarsemateks saavatele interdistsiplinaarsetele uurimis- ja käsitlusvormidele tohutult laienenud. Tänu teadusele võime inimest käsitleda kui universumi osakest, kes eksisteerib selles ülisuures tervikus senimaani edukalt.

"Üldiselt üksikule" on minu poeetiline tõlgendus teadmistest, mida sain imetillukesti ja väga hapraid organisme – üherakulisi vetikaid vaadeldes. Kuidas näha, uurida, hoida ja hoolida, kuidas teaduskeelt tõlkida poeetilisse kunstiloomise viisi? Kuidas hoomata maailma moodustavat suurt süsteemi ja mõista, kui unikaalne see on? Ja mida ütleb teadmine merebioloogiast meie tehnoloogiakesksele ühiskonnale? Need olid peamised küsimused, mille ma seda näitust luues endale esitasin.


Näitus valmis tänu viljakale koostööle TTÜ Meresüsteemide Instituudiga, erilised tänud: Inga Lips, Karin Ojamäe ja Madis Listak.


Lühidalt autorist:

Piibe Piirma
on õppinud Eesti Kunstiakadeemias interaktiivset multimeediat, alates aastast 2009 on ta EKA doktorant kunsti ja disaini erialal. Tema looming on tihedalt seotud teaduse ja kunsti ühendamisega, oma eelnevail näitustel on ta käsitlenud mitmeid interdistsiplinaarseid mõtlemisvorme ja loonud erinevaid teadusvaldkondade vahelisi koostööprojekte.

Piibe Piirma on kureerinud meediakunsti näitusi alates aastast 2006. Ta on käesoleval aastal toimuva rahvusvahelise konverentsi “Kunst ja teadus – hübriidne kunst ja interdistsiplinaarne uurimus” ja näituse “Rhizope” korraldaja, www.rhizope.org.

Ta on avaldanud biokunsti alaseid artikleid kultuurilehes Sirp ja veebiajakirjas "Eesti Arst".

Alates aastast 2012 on ta Soome Biokunstnike Ühingu liige.


Lisateave:

Piibe Piirma

51 31 555

Raul Salumäe

53 437 886

Lisainfo

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Kuressaare, Saaremaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv