Tartu Ülikooli muuseum avab Hullu Teadlase sünnipäevaga oma suvehooaja!

29.04.2014
1. mail kell 12-16 tähistab Hull Teadlane oma sünnipäeva ja ootab sinna kõiki uusi ja vanu sõpru. Perepäevaga tähistab Tartu Ülikooli muuseum oma suvehooaja algust ning tööd alustab muuseumipood. Alates 1. maist on taas avatud ka Toomkiriku tornid.

Tartu Ülikooli muuseumis toimuval perepäeval saab nokitseda Hullu Teadlase meisterdamistubades, uudistada lendavat drooni, vaadata põnevaid trikke köiel, osaleda eksperimentides, sõita tasakaaluliikuri ja mootorrattaga ning palju muud põnevat.
Perepäevaga avatava muuseumi suvehooaja märksõnadeks on uus muuseumipood, pikenenud lahtiolekuajad, Toomemäe ekskursioonid, aastanäitus „PEA ASI: maailm õlgadel“ ja hulgaliselt põnevaid üritusi.

Tartu Ülikooli muuseumi 2014. aasta suvehooaeg pöörab erilist tähelepanu Tartu ühele olulisemale sümbolile Toomemäele. 1. mail avatakse ajaloolises toomkirikus Toomemäe esimene pood, kus lisaks esinduslikule raamatuvalikule pakutakse mitmesuguseid suveniire – Toomkirikust inspireeritud originaalloomingust klassikaliste postmarkideni. Lisaks on muuseumipoes olemas suur valik asju, mida ühel väikesel teadlasel vaja läheb. „Soovime avatava muuseumipoega muuta Toomemäge senisest külastajasõbralikumaks ning pakkuda raamatute ja suveniiride kõrval nii ajaloolisi teadmisi kui ka värsket infot Toomemäe ja Tartu Ülikooli kohta. Meie eesmärgiks on kujundada muuseumipoest Toomemäe infokeskus, kuhu on koondatud kõik oluline Toomemäe, Tartu Ülikooli ja muuseumi kohta,“ kirjeldab uue algatuse olemust Tartu Ülikooli muuseumi arendusjuht Mairo Rääsk.

Suvehooaeg toob kaasa ka pikenenud lahtiolekuajad. Maist septembrini on Toomkirik, Tähetorn ja ülikooli Kunstimuuseum avatud kuuel päeval nädalas kella 10.00-18.00. Alates juunikuust pakub muuseum ka elamuslikke Toomemäe ekskursioone, mille käigus tutvutakse paiga erinevate kihistuste, sümbolhoonete ja monumentidega.

25. aprillil avatud näitus „PEA ASI: maailm õlgadel“ pakub lisaks põnevatele meditsiiniajaloo teadmistele mitmesuguseid interaktiivseid võimalusi – otsida oma näost pärilikke tunnuseid, mõõta silmade vaatevälja ulatust, testida oma lõhnataju ja palju muud. Aastanäituse raames toimuvad erinevad teemakuud. Nii on mai pühendatud pea kaitsmisele, juuni ilule, juuli pärilikkusele, august ajule, september kõrvadele, oktoober silmadele, november suule ning detsember ninale. Esimese teemakuu juhatab sisse Hullu Teadlase eksperiment 3. mail. Näitusega kaasnevad ka 1.-9. klassidele suunatud haridusprogrammid, mille käigus uuritakse läbi interaktiivsete tegevuste pea sisemust, aju, meeli ja pärilikkust.

Suvehooajal on muuseumis aga palju teisigi põnevaid üritusi. 17. mail ootame kõiki avastama glamuurseid tähti MuuseumiÖÖs, 20.-23. mail toimuvad koolidele mõeldud teemapäevad „Pea asi on pea“, 1. juunil kutsub Hull Teadlane lastekaitsepäeva üritusele, 12.-13. juulil kerkib Toomele taas Teaduslinn, igal laupäeval ootab Hull Teadlane kõiki eksperimendihommikutele, jätkuvad teeõhtud teadlastega ning mitmel korral saab muuseumit külastada tavapärasest pikematel lahtiolekuaegadel.

1. mai perepäeval saab osaleda muuseumi tavapärase piletiga.


Lisainfo: Mairo Rääsk, tel 737 5676, 516 3024, mairo.raask@ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv