Tartu Ülikooli muuseum kutsub emadepäeva üritustele

07.05.2014
10. mail ootavad Tartu Ülikooli muuseumi peamaja ja Tartu Ülikooli kunstimuuseum kõiki emadepäeva üritustele eksperimenteerima värvidega ja kehastuma kreeklasteks.

Kell 11.00 toimub Tartu Ülikooli muuseumi peamajas Hullu Teadlase eksperiment, mis emadepäeva puhul on pühendatud värvidele. Üheskoos uuritakse värvide erinevaid tähendusi, segatakse neid kokku ja otsitakse vastust küsimusele, kas must on ikka tegelikult must. Emadepäeva raames meisterdatakse kõikidele emadele värviküllased üllatused.

Kõik huvilised on oodatud külastama ka vastavatud aastanäitust „PEA ASI: maailm õlgadel“, kus saab muuhulgas testida väite „käbi ei kuku kännust kaugele“ paikapidavust ja avastada, millised tunnused oleme me pärinud oma emalt.

Kell 12-15 ootab Tartu Ülikooli kunstimuuseum kõiki huvilisi perepäevale „Antiikaja rõivakunst – kehastume kreeklasteks“. Muuseumi ekspositsiooni põhjal tutvutakse Vana-Kreeka riietumisstiiliga ja uuritakse, mida kandsid jumalad ning jumalannad. Perepäeval on kõigil võimalik ka ise kitoone selga proovides kehastuda tõelisteks Vana-Kreeka tegelasteks ning jäädvustada end pere või sõpradega muuseumi antiigihõngulises miljöös.

Kõik väiksemad külastajad, kellel on kaasas nukud, saavad nendele kohapeal meisterdada antiikaja jumalannadele või jumalatele sobilikke kleite ja toogasid. Kõigil huvilistel on võimalus külastada ka tudengikartserit.

Üritustel osalemine muuseumipiletiga.

Lisainfo


Olete oodatud!

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv