Teaduslinn kutsub Toomemäele uurima ja avastama

09.07.2014
Tartu Hansapäevade ajal, 12.-13. juulil avab Toomemäe roheluses juba neljandat korda oma väravad Teaduslinn. Arvukate töötubade, eriprogrammide, ekskursioonide ja esitluste kaudu on kõikidel huvilistel võimalus astuda teadusmaailma. Teaduslinn alustab mõlemal päeval kell 11.00. 12. juulil lõppevad tegevused kell 20.00, 13. juulil kell 17.00. Hilistel õhtutundidel on kõik oodatud Toome varemetes asuvasse öökinosse.

Hansapäevade teemaks on sel korral „Ajastumürgel“ - Teaduslinna koonduvad mitmed muuseumid ja teadusasutused, mis pakuvad võimalust heita pilk nii minevikumaailma kui toovad külastajate ette tänapäevased teadusaavutused ja innovaatilised ideed tulevikuks. Ka sel aastal on Teaduslinnal kaks keset –ajalooline toomkirik ning Tartu tähetorn.

Toomkiriku juures saab testida oma värvitaju, meisterdada roboteid, traktoreid ja vormeleid, tutvuda konservaatorite tööga, valmistada 60 sekundiga jäätist, vaadata Hullu Teadlase eksperimente, jalutada huvitavatel ekskursioonidel ning palju muud põnevat. Meeleolu aitab luua toomkiriku varemete vahele kerkiv Toomelava, kus külastajad saavad nautida erinevaid muusikalisi etteasteid ja öökino.

Tartu tähetornis saab näha raketimootori katsetamist, valmistada komeete ning uurida Päikese pinda, tutvuda eluga vees ja maal, elada kaasa tigude võidujooksule ja osaleda Toomemäel orienteerumismängus. Laupäeval saab kuulata Tove Janssoni lugu „Sabatäht tuleb“ ja joonistada selleteemalisi pilte.

Kõik Teaduslinnas toimuvad programmid ja töötoad on tasuta. Piletiga on võimalik külastada Tartu Ülikooli muuseumi, toomkiriku torne ja Tartu tähetorni. Kel läheb kõht tühjaks või janu hakkab vaevama, siis selleks ei pea Teaduslinnast lahkuma - kohapealt on võimalik osta nii süüa-juua kui jahutada ennast külma jäätisega.

Toomele tasub sammud seada ka juba päev varem, sest 11. juulil kell 22 avab Toomelava Klaaspärlimängu festivali raames toimuv Stary Olsa kontsert (tasuline), millele järgneb südaööl esimene öökinoseanss.

Teaduslinna kava

Teaduslinna viivad läbi:
Tartu Ülikooli muuseum, Tartu tähetorn, Tartu Ülikooli kunstimuuseum, AS Tere, Eesti Konservaatorite Ühing, Eesti Maanteemuuseum, Eesti Maaülikooli Elus Teaduse noorteadlased, Eesti Nanotehnoloogiate Arenduskeskuse AS, Eesti Põllumajandusmuuseum, Eesti Spordimuuseum, Krautmani Massaaži- ja Terviseakadeemia, MTÜ Eesti Vabaerakonna Algatusrühm, MTÜ Robootika, Psühhobuss, Tartu Elektriteater, Tartu Linnamuuseum, Tartu Loodusmaja, Tartu Tähetorni Astronoomiaring, Tartu Ülikooli Füüsika Instituut, Tartu Ülikooli Füüsika Instituudi kiletehnoloogia labor, Tartu Ülikooli Füüsika Instituudi röntgenspektroskoopia labor, Tartu Ülikooli Ideelabori Molekulaargastronoomia meeskond, Tartu Ülikooli loodusmuuseum, Tartu Ülikooli loodusmuuseumi zooloogia huviringi õpilased ning Teadusteater „TIPP JA PAUK“.

Teaduslinna toetavad Eesti Kultuurkapital ja Tartu Kultuurkapital.


Lisainfo:
Urmet Paloveer
tel 737 5677, 5665 7006
urmet.paloveer@ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv