Thea Karini fotonäitus

18.08.2014
Hiiumaa Muuseumi Pikas Majas saab näha kunstiajaloolase ja kultuuriajakirjaniku Thea Karini fotonäitust Viini kohvikutest.

Kohvik on maailmavaade, mille eesmärgiks on mitte vaadata. Nii kõlab üks viinlaste seisukoht seoses Viini kohvikutega. See aforism kirjeldab Viini kohvikukultuuri, mis on kestnud juba 300 aastat ja on tänaseks võetud UNESCO vaimse maailmapärandi nimistusse. Viinlastel on õnnestunud kujundada kohvijoomine kultuuriks ja lisada sinna elutunnetust. Viinlasele on kohvik osa tema elust. Kohvik on oluline sotsiaalne kohtumispaik, kus käib palju jutukaid inimesi.

Thea Karin õppis Viini kohvikuid nautima oma ülikooliõpingute ajal ning Austria raadio juures töötades. Tolleaegsed sõbrad ja kolleegid, kes on asunud tööle mujal maailmas, kirjutavad sageli, et tunnevad suurt puudust just Viini kohvikutest. Seda jagavad ühel või teisel viisil kõik, kes on nautinud kohvi ja kooki ning teenindust Viini parimates kohvikutes (Sacher, Landtmann, Griensteidl, Weimar, Central ja Hawelka).

Mis eales on põhjuseks kohvikusse minekuks Viinis - kas see, et veidi puhata või vestelda, midagi süüa või lehti lugeda, teisi vaadata ja ise nähtav olla - alati on see millekski hea. Ja nii ütlevad viinlased: „Kohvik on nagu elueliksiir - mida kauem seal ollakse, seda paremini see mõjub."

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Kärdla, Hiiumaa

Kärdla, Hiiumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv