Tasuta filmiõhtud Tartu Ülikooli muuseumis

08.10.2014
13.-18. oktoobril korraldab Viasat koostöös muuseumidega üle Eesti kinoõhtuid ning kolmel õhtul saab temaatilisi filme vaadata ka Tartu Ülikooli muuseumis.

13. oktoobril kell 18.00 toimub filmiõhtu Tartu Ülikooli kunstimuuseumis ning ekraanil on Egiptuse teemalise filmi „Iidne Egiptus: Elu ja surm Kuningate orus“ esimene osa. Milline oli Egiptuses 3500 aasta eest elanud tavakodaniku argipäev? Filmis siirdub egüptoloog dr Joann Fletcher põnevale reisile, et otsida tavainimesi, kes ehitasid ja asustasid selle uskumatu iidse tsivilisatsiooni, luues harukordse eluviisi ja erakordse surmaviisi. Esimeses osas tutvustatakse elu iidses Egiptuses: tavakodanike ruumivaeseid maju, nende rõivaid ja toidupoolist ning seda, kuidas oli töötada maailma kuulsaimas surnuaias - Kuningate orus. Filmi juhatab sisse Tartu Ülikooli kunstimuuseumi juhataja Jaanika Anderson.

Lisaks põnevale filmile on kõikidel huvilistel võimalus uudistada kahte pea 3000 aastat vana Egiptuse muumiat.

Tartu tähetornis toimub filmiõhtu teisipäeval, 14. oktoobril kell 18 ja näidatakse dokumentaalfilmi „Kuu varjus“. Film jutustab nende inimeste lugusid, kes on käinud ainukesel teisel taevakehal peale Maa. Apollo programmi astronaudid räägivad originaalkaadrite taustal oma unistustest, tunnetest ja seiklustest reisil Kuule ja tagasi. Filmi juhatab sisse tähetorni töötaja Kadri Tinn.

Tartu Ülikooli muuseum ajaloolises toomkirikus ootab filmihuvilisi 16. oktoobril kell 18.00. Vaadatav film „Tudori ajastu farm“ heidab pilgu keskaegse Inglismaa vaimsele südamele - kloostrile. Tegemist on ühe osaga filmide sarjast, kus ühineb ajaloolistest farmidest huvitatud arheoloog Tom Pinfold Ruth Goodmani ja Peter Ginniga, et elada tavakodanike kombel, kes kloostrimaadel suurema osa farmi- ja käsitööst ära tegid. 16. oktoobril vaadatav osa uurib lähemalt Tudori-aegse Inglismaa hoolekandesüsteemi – kuna riik vaeseid ei toetanud, pidid abivajajatega tegelema kloostrid. Filmi juhatab sisse kunstiajaloolane Kaur Alttoa.

16. oktoobril on kella 18st 22ni avatud ka toomkiriku tornid – Tartu toomkirik, kus muuseum paikneb, on üks vähestest keskaegsetest objektidest, mis Tartus on säilinud. Toomkiriku tornidesse pääseb muuseumipiletiga.

Tasuta filmiõhtutele lisaks kingib Viasat lõbusa perepäeva suurperedele ning kõikide filmiõhtu külastajate vahel loositakse välja auhind.
Loe lähemalt: www.viasat.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv