Tartu Ülikooli muuseum tähistab sünnipäeva konverentsiga ühiskonda muutvatest teadustest

01.12.2014
5. detsembril korraldab Tartu Ülikooli muuseum koostöös sotsiaal- ja haridusteaduskonnaga konverentsi „Ühiskonda muutvad teadused rahvusülikoolis“. Sotsiaalvaldkonnale pühendatud konverents on osa rahvusülikooli 95. sünnipäeva üritustest.

Tartu Ülikooli muuseumi teadusdirektori ja konverentsi eestvedaja Lea Leppiku sõnul on just socialia valdkonna erialadelt tulnud spetsialistid need, kes on kujundanud Eesti riigi õigusliku ja majandusliku keskkonna ning infovälja. „Neid erialasid on väga sügavalt puudutanud kõik suured muutused ühiskonnas ja nende erialade esindajatel on tulnud neid muutusi ellu viia,“ tutvustab konverentsi Leppik.

Konverentsi eesmärk on uurida sotsiaalsete ja ühiskonda muutvate teaduste rolli nii rahvusülikooli 95-aastases ajaloos kui Eesti ühiskonnas laiemalt. Ettekandjad heidavad pilgu majanduse, juura, sotsioloogia, inimgeograafia, riigikaitse ja eripedagoogika arengutele ja õpetamisele Tartu Ülikoolis ning sellele, kuidas need on mõjutanud Eesti riiki ja ühiskonda.

Konverentsil esitletakse ka Tartu Ülikooli ajaloo küsimuste XLII osa, mis kannab alapealkirja „Ülikool ja keelevahetus“.

Muuseumi sünnipäeval, 6. detsembril on Tartu Ülikooli muuseumi külastamine kõigile tasuta. Lisaks huvitavale ekspositsioonile on kell 12.00-14.30 kõik oodatud osa võtma põnevast Hullu Teadlase eksperimendihommikust.

Tutvu konverentsi kavaga.

Tartu Ülikooli muuseum asutati 1976. aastal ning tänavu tähistab muuseum oma 38. sünnipäeva.

Tartu Ülikooli muuseum tutvustab ülikooli rikkalikku minevikupärandit 17. sajandist tänapäevani. Lugusid teadusest, kunstist, astronoomiast, meditsiinist ja tudengielust jutustavad Tartu Ülikooli kunstimuuseum, Tartu tähetorn ja Tartu Ülikooli muuseum ajaloolises toomkirikus.


Lisainfo:
Lea Leppik
Tartu Ülikooli muuseumi teadusdirektor
tel 737 5672, 526 1236
lea.leppik@ut.ee
www.muuseum.ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv