Hullu Teadlase jaanuarikuu eksperimendid on pühendatud prügile, talvele, korgile, kääbusplaneetidele ja skautidele

06.01.2015
Igal laupäeval kell 11 ootab Hull Teadlane kõiki suuri ja väikeseid põnevatele eksperimendihommikutele. 3., 10., 17. ja 31. jaanuari eksperimendihommikud toimuvad Tartu Ülikooli muuseumis asuvas Hullu Teadlase kabinetis, 24. jaanuaril on aga kõik oodatud eksperimendihommikule Tartu tähetorni (Lossi 40).

3. jaanuaril räägime prügist. Vaatame, mis saab prügist pärast prügikasti sattumist. Saame teada, mida tähendab taaskasutus ning proovime ise vanast uut teha.

10. jaanuaril on teemaks talv. Avastame erinevaid talvega seotud rekordeid, tutvume talviste mõistatustega ja katsetame ise lume tegemist.

17. jaanuaril avastame, mis on kork. Uurime, mis materjal on kork ning mida sellest teha saab. Saame teada, kui kõrgeks kasvavad korgipuud ning kas mõni selline kasvab ka Tartus.

24. jaanuaril on teemaks kääbusplaneedid. Tartu tähetornis toimuval eksperimendihommikul saame teada, miks Pluuto enam planeet pole, millised on teised kääbusplaneedid ning mis on New Horizonsi missioon.

31. jaanuaril räägime skautidest. Saame teada, millega tegelevad skaudid ning kui palju neid on Eestis ja maailmas. Testime, kas igaühest saaks hea skaut.


Hullu Teadlase eksperimente pääseb uudistama muuseumi tavapäraste piletihindadega.

Lisainfo: www.muuseum.ut.ee / www.hullteadlane.ut.ee / hull.teadlane@ut.ee hull.teadlane@ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv