Tähistaevas, planeedid ja komeet Tartu tähetornis

07.01.2015
7., 8., 14. ja 15. jaanuaril kell 17.15 ootab Tartu tähetorn kõiki temaatilistele planetaariumietendustele. 8. jaanuaril kell 16-21 toimub selge ilma korral ka vaatlusõhtu.

Detsembris alguse saanud talveöist tähistaevast tutvustavad planetaariumietendused jätkuvad ka uuel aastal. 7. ja 8. jaanuaril toimuvatel planetaariumietendustel saavad täiskasvanud huvilised etenduse ajal jõulutunnet meenutada glögi ja piparkookidega.

14. ja 15. jaanuaril toimuvad lasteetendused (14.01 väljamüüdud). Lasteetendusel uurime, millised loomad ja linnud on saanud endale omakujulise tähtkuju ja seejärel toimub temaatiline meisterdamistuba.

8. jaanuaril kell 16-21 toimub selge ilma korral ka vaatlusõhtu. Seekordse vaatlusõhtu esimeses pooles on võimalik näha planeete Veenus ja Marss ning hiljem Jupiteri selle suuremate kaaslastega. Hea õnne korral võib õnnestuda näha ka 2014. aastal avastatud rohelise uduse tähena paistvat komeeti Lovejoy.

Planetaariumietendustele saab registreerida tähetorni veebilehel (pilet 5 €, lasteetenduse puhul kehtib lapsele koos täiskasvanud saatjaga).

Vaatlusõhtul osalemine on kõigile tasuta.

Lisainfo:
Janet Laidla
Tartu tähetorni juhataja
tel 5296113
janet.laidla@ut.ee
www.tahetorn.ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv